Előzetes letartóztatásba helyezték a Bándy Kata megölésével gyanúsított férfit

pszichológus gyilkosság kihallgatás szexuális bántalmazás beismerő vallomás emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a meggyilkolt pécsi pszichológus megölésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság - jelentette be a bíróság elnöke szerdán. Megtalálták azt a kilencéves kisfiút is, aki rátalált a lány holttestére, és akit P. László korábban megfenyegetett.

Frissítve: 07.19. 12:30

Hajdu István az indokokról újságíróknak azt mondta, a bíróság megítélése szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye.

A bíróság az előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el, azt valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette - tette hozzá az elnök.

Forrás: MTI

Frissítve: 07.19. 09:00:00

A Blikk legfrissebb információi szerint P. László megfenyegette azt a kilencéves kisfiút, aki rátalált Kata holttestére. ,,Kiirtom a családodat, ha egy szót is szólni mersz"- ezekkel a szavakkal fenyegetőzött P. László. A napilap megkereste a gyermek édesanyját, aki pedig a következőket mesélte: ,,A kisfiam a húgom gyerekével bújócskázott azon a részen, ahol felfedezték szegény lány holttestét. Ez az elmebeteg figyelhette a helyszínt, máskülönben hogyan eredhetett még szerdán a kisfiam nyomába? Egy fekete autóval vette üldözőbe, de a fiam a kocsi típusára nem emlékszik, ennek ellenére pontos személyleírást tudott adni a rendőröknek" - tette hozzá a rémült édesanya.

Frissítve: 07.18.

Az ügyvéd közlése szerint P. László részletes beismerő vallomásában úgy nyilatkozott, hogy tettét szexuális indíttatásból, egyedül követte el, és csak az eset után szembesült azzal, hogy meggyilkolta a nőt. A gyanúsított azt vallotta, hogy alkohol és szintetikus kábítószer hatása alatt volt a nő halálának éjszakáján, így az eset elkövetésekor is. Sólymos Sára közlése szerint a gyanúsított azt mondta: a nőt a férfi lakásának ajtajában szólította le. Ezután a nő a saját házát is elhagyva a lakásától mintegy 400 méterre lévő Vadász utca irányába ment tovább, ő pedig követte.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Kattints a képre a galériáért!


P. László a beszámolója szerint egy Vadász utcai buszmegállónál még beszélt a nővel, onnan már ő hurcolta át a buszmegállótól ötven méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe, ahol a holttestet megtalálták. A gyanúsított azt mondta, fegyvere nem volt. A kirendelt ügyvéd elmondása szerint a gyanúsított szexuális kapcsolatba akart lépni a nővel, de tervét nem sikerült megvalósítania. Védencét idézve Sólymos Sára azt mondta: a nő ellenállt, ezért a férfi fojtogatni kezdte; a dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt.

A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt; abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. A gyanúsított Sólymos Sára elmondása szerint a vallomásában úgy nyilatkozott, hogy a másnap a testén lévő karmolásokból és a nő nála lévő mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka. Ezután a férfi a hírekből, az internetről szerzett információk alapján szembesült tettének következményeivel.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Kattints a képre a galériáért!


Sólymos Sára azt mondta, P. László biztos volt abban, hogy elfogják, ezért a múlt hét második felében gyalogosan indult útnak édesanyja kelebiai otthona felé, később külföldre menekült volna. Végül Bóly mellett fogták el vasárnap délelőtt. A védő megerősítette: a rendőri intézkedés közben megsérült a gyanúsított, az orra tört el, miközben menekülés közben a földre kényszerítették. Az ügyvéd elmondta, a rendőrök egyértelmű bizonyítékkal rendelkeznek, hiszen a nő körme alatt talált szövetminták ismeretei szerint a gyanúsítottól származnak, valamint megtalálták a férfinál az áldozat mobiltelefonját is. Sólymos Sára azt mondta, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolhatják meg P. Lászlót, s tettéért életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat. A Pécsi Városi Bíróság szerda délelőtt dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról - közölte Hajdu István, a bíróság elnöke kedden az MTI-vel.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Az országos rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Forrás: Kisalföld.hu

Bándy Katát egy autóba tuszkolták - Állítólag tanúja is van a történteknekhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120716-bandy-kata-gyilkosa-elarulta-miert-fojtotta-meg-a-25-eves.htmlElfogták Bándy Kata gyilkosáthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120716-elfogtak-a-meggyilkolt-pszichologusno-bandy-kata-gyilkosat-beismero-vallomast.htmlMegvan a tettes? - Fordulat Bándy Kata meggyilkolása ügyébenhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120711-feltehetoen-az-eltunt-rendorsegi-pszichologus-holttestet-talaltak-meg-pecsen.htmlBeszólt a celebeknek és összekeverte vendégei nevét élő adásban a TV2 műsorvezetőjehttp://www.life.hu/legykepben/20120717-karasz-robi-a-tv2-mokkajanak-musorvezetoje-beszolt-a-celebeknek-elo.htmlEltűnt édesapját keresi a ValóVilág sztárjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20120717-eltunt-edesapjat-keresi-a-valovilag-sztarja-vv-veronika.htmlElhunyt Jon Lord, a Deep Purple billentyűsehttp://www.life.hu/tested-lelked/20120717-elhunyt-jon-lord-a-deep-purple-billentyuse.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.