Blilincsben Liptai? - Elfogatóparancsot adhatnak ki ellene

színésznő elfogatóparancs Liptai Claudia visszaélés bíróság bilincs sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesanyja rokkantkártyájával parkolt Liptai Claudia, amikor a Blikk fotósorozatot készített róla 2011 áprilisában. Az ügy odáig fajult, hogy a színésznőt bilincsben vihetik a bíróság elé.

Liptai Claudia ugyanis közel egy éve nem veszi át a vádiratot, amelyet azért nyújtottak be ellene, mert visszaélt édesanyja rokkantkártyájával. Emiatt közirat-hamisítási ügyét sem tudják tárgyalni - írja a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, hogy már kétszer megpróbálták hozzá eljuttatni a hivatalos levelet, de nem volt hajlandó átvenni. Ha továbbra sem reagál, annak az lehet a következménye, hogy Liptai ellen elfogatóparancsot adhatnak ki és bilincsben vihetik a bíróságra. Senki nem tud arról, hogy a színésznő-műsorvezető elköltözött volna hivatalos lakhelyéről - mivel ezt nem jelentette be -, ezért nem tehet mást a bíróság, mint a megadott címen keresi.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

"Ha valaki nem veszi át a vádiratot, akkor hirdetményi kézbesítéssel is próbálkoznak. Ez azt jelenti, hogy a bíróságon található táblára kifüggesztik a megkeresést. Ha ez sem jár sikerrel, akkor körözést adhatnak ki a vádlott ellen. De azt, hogy ez mikor történik meg, mennyi időt vár erre a bíró, jogszabály nem határozza meg, egyéni döntéstől függ. Amikor valakit elővezetnek a bíróságra, akkor ott kézbesítik neki a vádiratot, aláírja a papírokat, majd elmehet" - mondta a bulvárlap megkeresésére egy jogász. Ha a bíróság elítéli, a színésznő közokirat-hamisításért akár három évet is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.