Megszólalt a gödöllői késelés túlélője! - Félelem telepedett a városra, csoportokban járnak az ember

holttest Gödöllő gyilkos bűnügy rendőrség késelés félelem kés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félelem telepedett Gödöllőre, a Szent István Egyetem diákjai napok óta falkákban járnak az épületek között. A főbejárat fölött fekete zászló leng, amióta az intézmény pénzügyi előadóját, M. Juditot hétfő délután négy órakor elrabolták és brutálisan meggyilkolták. A gyanúsítottat azóta elfogta a rendőrség. A Life.hu újságírója a helyszínen járt utána a történteknek.

A gyilkosság óta esténként kiürül az egykor oly barátságosnak és biztonságosnak hitt városrész, elmaradnak a bulik, a kollégisták pedig inkább ki sem mozdulnak szobáikból. Az egyetemi városrészben, a kivezető utakon, az autópálya-lehajtók környékén napok óta rendőrök igazoltatnak mindenkit.

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton

Hétfő délután négy óra volt, amikor munka után M. Judit pénzügyi előadó az egyetem parkolójában beült Opel Corsa kisautójába, és nyolcszáz métert gurult a 3-as főút kereszteződéséig. Itt a feltorlódott kocsisor miatt megállásra kényszerült. Egy ott várakozó, ismeretlen férfi feltépte a gépkocsi jobb oldali ajtaját és beugrott az anyósülésre. Késével arra kényszerítette a rémült nőt, hogy Hatvan felé vegye az irányt. Judit holttestét aznap este Domonyvölgyben találták meg.

Szintén aznap, az M. Judit elleni támadást megelőzően egy órával, a késes férfi rátámadt egy másik egyetemi alkalmazottra, B.-né Juditra is. A férfi ugyanabban a kereszteződésben, ugyanúgy beugrott a kikanyarodásra váró asszony kocsijába, aki torkaszakadtából sikított és segítségért kiáltott. Bizonyára ennek köszönheti az életét, mert támadója kiugrott az autóból és elmenekült. A városban élők úgy tudják, az eset után B.-né hiába ment be a gödöllői kapitányságra, azzal küldték el, hogy ne keltsen pánikot, ne terjesszen rémhíreket. Ha ez igaz, a pénzügyi előadó talán még ma is élhetne. Ezt a híresztelést erősíti az is, hogy információink szerint szerdán azonnali hatállyal leváltották posztjáról a Gödöllői Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét.

Indoklás nélkül

Megkérdeztük a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán, van-e összefüggés a gödöllői bűnügyi osztályvezető felmentése és a késes gyilkos támadása között.

"A hírt se cáfolni, se megerősíteni nem kívánom. A főkapitány úr indoklás nélkül mentette fel a kollégát" - válaszolta Beluzsárné Belicza Andrea főhadnagy.



Délután egy óra van. Az egyetem folyosóján M. Judit egykori irodája előtt most gyertyák és mécsesek lobognak. Szomorú arcú diákok egy-egy pillantást vetnek rá, majd szótlanul továbblépnek. "Szerdán, angolórán a tanár mesélte el a történteket, teljesen ledermedtünk" - meséli Orsolya, elsőéves turizmus szakos hallgató. "Elképesztő, hogy fényes nappal ilyesmi megtörténhet. Az egyetem körlevélben kérte, hogy legyünk óvatosak, figyeljünk egymásra, aki autóval közlekedik, ne engedjen idegent beülni maga mellé. Sokan vonattal járunk Gödöllőre, biztonságot ad, hogy reggel és délután csapatba verődve jövünk, megyünk."

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton

Olvasd el a Life.hu összefoglalóját a történtekről itt!



Dóri, Kriszta, Erika és Péter másodéves, műszaki menedzser szakos hallgatók. Épp a támadó villanyoszlopra kiragasztott fantomképét veszik körbe, és nem titkolják: félnek. "Amíg el nem fogják a gyilkost, addig rettegünk" - foglalja össze Dóri. "Petivel Mogyoródról ingázunk nap mint nap, ő a suli mellett biztonsági őrként dolgozik, nem hagyom, hogy egy métert is eltávolodjon tőlem."

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton

"Erikát a barátja, engem pedig az anyukám hív sűrűbben" - teszi hozzá Kriszti. "Anya állandóan lesi a késes gyilkosról szóló híreket és a fejleményeket rögtön megosztja velem. Valamennyire megnyugtató, hogy most rengeteg az egyetem körül a rendőr, bár fele ennyi lett volna itt, mielőtt a tragédia történt."

Szűk körben temetik Juditot

Megtaláltuk B.né Juditot, aki szerencsésnek érezheti magát, amiért sértetlenül megmenekült az elszánt rabló fogságából. "Örülök, hogy túl vagyok rajta, de a nyomozás érdekében nem mondhatok többet" - szögezte le az asszony. Úgy tudjuk, az elhunyt M. Juditot Gödöllőn, szűk családi körben temetik, hozzátartozói elzárkóztak a nyilatkozattól.



Szerző: Virág Márton

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.