Két és fél ezren vettek végső búcsút Szita Bencétől

gyilkosság gyilkos Szita Bence emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltemették Szita Bencét, a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiút.

Mintegy két és fél ezer jelenlévő vett végső búcsút Szita Bencétől, a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól szombat délután. A fehér koporsón ez állt: "Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket!"

Nem Szita Bence volt az egyetlen áldozat



A kisfiút búcsúztató polgári szónok felidézte a gyermek rövid élettörténetét, kedvelt időtöltéseit, majd a családtagok, a barátok és az iskolatársak nevében is elköszönt tőle, mielőtt végső nyughelyére kísérték. A polgári szertartáson a részvétüket kifejezők között nagyon sok volt a fiatal, és többen elmentek a temetőbe a kaposvári hajléktalanszálló lakói közül is. Sokan fehér virágokból kötött koszorút vittek, mások egy szál virággal a kezükben várakoztak a sír mellett, hogy leróhassák kegyeletüket.

Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

Mi vár Szita Bence gyilkosaira?



P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

Élve temették el Szita Bencét gyilkosaihttp://www.life.hu/legykepben/20121109-szita-bencet-elve-temettek-el-a-gyilkosok.htmlNem Szita Bence volt az egyetlen áldozathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121108-szita-bence-halalaval-megpecsetelodott-p-erika-gyermekeinek-a-sorsa-is.htmlMi vár Szita Bence gyilkosaira?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121105-a-halalbuntetes-rosszabb-vagy-a-borton-mi-var-a-11.htmlHetek óta tervezte a gyilkosságot Szita Bence nevelőanyjahttp://www.life.hu/legykepben/20121104-hetek-ota-tervezte-a-gyilkossagot-szita-bence-neveloanyja-p-erika.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.