gyilkosság Fenyő János büntetőper Fővárosi Törvényszék tárgyalás Jozef Rohác
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tagadta bűnösségét a Fenyő János másfél évtizeddel ezelőtti megölésével vádolt két szlovák állampolgár a Fővárosi Törvényszéken kedden kezdődött büntetőperben.

A médiavállalkozót 15 éve végezték ki a II. kerületben egy hangtompítós gépfegyverrel. A vád szerint a hírhedt bérgyilkos, Jozef Rohác húzta meg a ravaszt. Ellene a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás ügyében is nyomoznak. A vád szerint két társával, Ladislav T. másodrendű vádlottal és Jozef H.-val készítette elő a cselekményt - írja az Origo, ahol élőben követheted a tárgyalás alakulását. Ő azonban kedden nem tett vallomást.

Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo

A tárgyalás

A tárgyaláson ismertetett korábbi nyomozati vallomása szerint Szlovákiában a tévéből értesült a leszámolásról. Hasonló védekezést adott elő vádlott-társa, aki elmondása szerint a gyilkosság idején hazájában italozott több napja, és verekedés miatt letartóztatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.