gyengénlátó Krizbai Teca bicikli énekesnő Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krizbai Teca, a Csillag születik produkció döntőse szobabiciklin edz a Balaton körüli túrára, amikor gyengénlátóként csak a hátsó ülésen kerekezheti körbe a tavat - tudta meg a Life.hu.

Az énekesnő hiába is szeretne biciklizni, egyedül nem tud neki indulni. Ő és néhány sérült társa most egy remek lehetőséget kapott, hogy tandembiciklik segítségével kipróbálhassák, milyen két keréken a világ.

Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció
Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

"Bár eddig nem sokszor ültem tandembiciklin szeretem a biciklizést, azt az érzést, amikor teljesen egy másik emberre bízom magam. Már most nagyon készülök a túrára: otthon szobabiciklizni szoktam, így remélem, jól fogom majd bírni a távot. Igaz, én csak egy napig tudok a csapattal tartani, így is igazi kihívás lesz számomra. A tandembiciklikkel való túrázás során teljes bizalmat kell kialakítani a vezetővel, hiszen ő irányít, ő diktálja a tempót, ő adja az instrukciókat. Jó lenne, ha minél többen megtapasztalnák, milyen különleges kapcsolat alakul ki két ember között egy ilyen program során, mert így a külvilág talán könnyebben tudná megérteni és elfogadni a látássérült embereket a mindennapokban is" - magyarázta Teca, aki a táv letekerése után a Balatonalmádi Borfesztiválon lép fel.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.