Felakasztotta magát a börtönben a nagykanizsai gyilkos

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
öngyilkos Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak nagykanizsai gyilkos Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öngyilkos lett a börtönben az a férfi, aki tavaly januárban a gyanú szerint brutális körülmények között meggyilkolt egy nőt Nagykanizsán, elfogása után pedig bevallott egy 2005-ös emberölést is - értesült az MTI. 

Az információt megerősítve pénteken a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóirodája név említése nélkül azt közölte az MTI megkeresésére, hogy hétfőn a szombathelyi börtönben öngyilkossági kísérletet követett el egy fogvatartott. Az önakasztás után kórházba szállították, és ott szerdán meghalt.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI kérdésére közölte: a 41 éves H. Ferenc öngyilkossága miatt meg kell szüntetni a két, emberölés miatt folyó eljárást, amelyekben éppen a napokban javasoltak volna vádat emelni.

Tavaly januárban Nagykanizsán egy helyi lakos arról értesítette a rendőrséget és a mentőket, hogy a Teleki utca egyik elhagyott házából hörgés hallatszik ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony - akinél semmiféle iratot nem találtak - meghalt, a nőt szexuális indítékból súlyosan bántalmazták. Az ügyben előbb egy Balatonkeresztúron elfogott férfit gyanúsítottak, ám nyáron a nyomozók látókörébe került H. Ferenc, aki akkor már súlyos testi sértés és nemi erőszak kísérlete miatt előzetes letartóztatásban volt. Bevallotta a januári emberölést, és a többszöri kihallgatása során maga közölte, hogy 2005-ben is elkövetett egy gyilkosságot.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.