Bálint Toncsinak nincs malaca

Forrás: Bálint Antónia/Facebook -
TV2 malac válás Bálint Antónia Édes Élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, nem gondolta át jól a malacvásárlást Bálint Toncsi. Az Édes élet szereplője máris lepasszolta a kis állatot. 

A Csicsi nevű malactól való megszabadulását maga az egykori szépségkirálynő tette közzé a Facebookon. "Csicsikétől meg kellett válnunk. Elköltözött egy kertes házba. Ott jobb neki. Sírtunk nagyon" - írta ki a közösségi portálon Antónia.

Forrás: Bálint Antónia/Facebook

A törpemalac tartása nem egyszerű

Szerkesztőségünk tagjait foglalkoztatta a kérdés, hogyan is kell tartani a törpemalacot és egyáltalán mit kell tudni róla. Utánanéztünk.

A kedvtelésből tartott törpemalacok intelligensek, szeretnivalók, és könnyen taníthatók. Ráadásul, gyakran sokkal tisztábbak, mint a kutyák, mert rá lehet szoktatni őket, hogy egy kijelölt dobozba végezzék a dolgukat. Mégis, a sertések gondozása nagy felelősséget jelent. A potenciális gazdinak el kell döntenie, hogy megbirkózik-e a feladattal, mielőtt meghozza a végső döntést.

Amikor malacot fogadunk be házikedvencként, nem szükséges feltétlenül egy farmon élni. Ha törpemalacot választunk, nyugodtan tarthatjuk egy átlagos lakásban, mert ez nem nő meg akkorára, mint csüngőhasú társai. Igaz, hogy a törpemalac így is meghaladja egy kutya méreteit, még a nagyobb testűekét is, mégis, átlagos házi kedvencként lehet kezelni őket.
A legnagyobb kihívást a malac szobatisztaságra nevelése fogja jelenteni. Ha próbáltunk már kutyát, vagy macskát szobatisztaságra nevelni, a stratégia most jóval egyszerűbb lesz. Amint a malac eszik, vagy iszik, oda kell vinni a dolga végzésére kijelölt helyre. A ládának könnyen észrevehetőnek kell lennie, és olyan anyag kell legyen benne, amit a malac könnyen tud ásni. Használjunk újságpapírt, mert a malacok hajlamosak arra, hogy megegyék a macskaalmot. Az újságpapírral könnyebben lehet bánni, mint a faforgáccsal, amit nehéz eltakarítani. Akárhogy is, miután letettük az újságpapirokat, a malac előbb-utóbb rájön majd, hogy mire valók.
Ami az étkezést illeti, ez meglehetősen vitatott kérdés. Vannak kereskedelemben kapható tápszerek az átlagos méretű csüngőhasú malacok részére, de sok tenyésztő nem javasolja ezeket a törpemalacok táplálására. A táplálék mennyisége az, ami igazán számít. A törpemelac kaphat kereskedelemben kapható tápot, feltéve, hogy testsúlyának 2-2,5%-ának megfelelő mennyiséget kap. És, bár kis mennyiségben az ember számára készült étel nem árt, nagy mennyiség elfogyasztása a malac elhízását eredményezheti. Tehát, a törpemalac-tulajdonosok akkor döntenek helyesen, ha ragaszkodnak a sertéstáphoz. Ez az egyetlen módja annak, hogy a gazdi biztos legyen benne: kedvenc malaca eleget kap enni.

Kamerák előtt jegyezte el Charlotte-ot Simonhttp://www.life.hu/bulvar/20140409-az-rtl-2-valovilag-6-cimu-musoranak-szereploi-vv-simon-es-vv-charlotte-kamerak-elott-jegyeztek-el.htmlTérden állva kérte meg Charlotte kezét a Normafánál Simon. A lány teljesen meghatódott és egy pillanatig sem gondolkozott azon, hogy igent mondjon-e.TV + Bulvár--Kínzó fájdalmai vannak Bajor Imrénekhttp://www.life.hu/bulvar/20140409-bajor-imret-visszavarjak-az-rtl-2-heti-hetesebe-galvolgyi-janos-latogatja-jakso-laszlo-egyelore-nem.htmlEgy egész ország aggódik a nagybeteg Bajor Imréért. A színész néhány hete Kínába utazott, ám ott sem találtak számára megfelelő gyógymódot, most pedig már itthon kezelik. Kollégái közül néhányan rendszeresen látogatják Imrét, Jáksó László azonban még nem volt nála. Egyelőre dilemmázik és semmiképpen sem akar zavarni. TV + BulvárOrigoMégsem kell Cini a Heti Hetesbehttp://www.life.hu/bulvar/20140409-zalatnay-cini-nem-szerepel-tovabb-az-rtl-2-n-futo-heti-hetesben.htmlMostanában biztos nem lesz látható Zalatnay Sarolta a Heti Hetes megmondóemberei között. Ő is és a produkció is úgy véli, nem az a karakter, aki a műsorban kell. TV + BulvárRTLKLUB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.