Schumacher sztárséfje Budapesten főz

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
étterem séf olasz Schumacher Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kisebb szakácsot nyert meg olasz étterme számára Kásás Tamás, mint Schumacher egykori sztárséfjét, Vito Catalanót.

Az olasz séf, aki beindította a jelenleg kómában fekvő Michael Schumacher olasz éttermeit Németországban, Budapestre költözött, és most a magyarokat szeretné elkápráztatni rendkívüli konyhaművészetével.

További fotókért kattints a képre! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Schumacher öt éttermét indítottam el, azt nevezném a fénykoromnak. Persze most is képes vagyok erre, csak már nem ilyen tempóban, akkor nagyon elfáradtam, kénytelen voltam abbahagyni. Különleges módon jutottam el a világhírű autóversenyzőhöz. Egy álláshirdetésre jelentkeztem, majd elhívtak a milánói meghallgatásra, ahová Olaszországból 300 szakács érkezett. Én nagyon keveset beszéltem, mondtam, hogy nem a szép szavak számítanak, amik elszállnak, hanem a tudás. Bonnba hívtak el, hogy bemutassam a konyhámat, a főztömet, és annyira megtetszett nekik, hogy maradtam öt évig. A világ egyik legjobban fizetett szakácsának számítottam, de ezért rengeteget dolgoztam. Minden nap reggel 7-kor keltem, hogy a saját kezemmel készítsem el 800 bagett tésztáját, és csak éjfélkor kerültem ágyba. Naponta 7-800 embert láttunk vendégül. Volt olyan, hogy amikor elutaztam otthonról, a feleségem még terhes volt, és amikor hazamentem, a gyerekünk már betöltötte az egy évet" - mesélte Vito, aki nem köt kompromisszumokat a konyhában.

Kattints ide az étterem képeihez! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Ha nem úgy vihetem a konyhát, ahogy szeretném, akkor inkább nem csinálom. Az alapanyagoknak egyenesen Olaszországból kell érkezniük, most hetente kimegy ezért egy autó Nápolyba. Az élesztőt úgy készítjük, mint 200 évvel ezelőtt Olaszországban, majd kézzel dagasztjuk a tésztát. Ha Tamásék hallgatnak rám, akkor Budapest legjobb olasz éttermévé is válhatunk” – tervezget a séf, aki találkozott Lady Dianával és Dodi Al Fayeddel is. Ők pont akkor fejezték be a vakációjukat a gazdag olaszok által kedvelt, kaliforniai stílusú szépségfarmján, amikor ő megérkezett, hogy a VIP vendégekre főzzön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.