Conchita Wurst: "Mintha hazaérkeztem volna"

győztes interjú tolerancia Conchita Wurts Eurovíziós Dalfesztivál nyilatkozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Némi szakmai fanyalgást ugyan kiváltott, de alapvetően jó fogadta a szakállas osztrák nő eurovíziós győzelmét a nemzetközi sajtó – írja az Origo.hu

Az álmom valóra vált. Az Eurovízió egy olyan család, amelyhez mindig is tartozni akartam. Mert ez a projekt a tolerancián, az elfogadáson és a szereteten alapul. Ezért tényleg úgy érzem, mintha hazaérkeztem volna. És tudom, hogy van egy másfajta világ az Eurovíziós versenyen kívül, de hiszek benne, hogy vannak ott is olyan emberek, akik úgy gondolkodnak, mint én.” – mondta Conchita Wurst, miután Ausztria színeiben megnyerte a dalversenyt.

Az Eurovíziós Dalfesztivál másnapján a Thomas Neuwirthként anyakönyvezett transzvesztita osztrák énekes első helyét a nemzetközi sajtó többnyire ugyanígy, a másság elfogadásának győzelmeként értékelte. Némi fanyalgást a verseny másnapján a nemzetközi sajtóban csak az okozott, hogy – a tolerancia melletti kiállás elismerése mellett – Conchita figurája a kritikusok egy része szerint már annyira erős volt, hogy hiteltelenítette a dalverseny zenei voltát. Vagyis azt a nézetet erősítheti, amely szerint az Eurovíziós dalverseny elsősorban nem zenei, hanem tévés vetélkedő.

Conchita Wurst győzött, Kállay-Saunders András az ötödik lett az Eurovíziónhttp://www.life.hu/bulvar/20140511-a-2014-es-eurovizios-dalfesztival-gyoztese-az-osztrak-conchita-wurst-lett-kallay-saunders-andras-az.htmlVéget ért az Eurovíziós Dalfesztivál. Az előrejelzések nem sokat tévedtek, Kállay-Saunders András az ötödik lett, a "szakállas nő" pedig a dobogó legfelső fokára állhatott. TV + Bulvár--Vélemények az Eurovíziós Dalfesztivál idei győzteséről, a "szakállas nőről"http://www.life.hu/news/20140511-velemenyek-az-eurovizios-dalfesztival-idei-gyozteserol-a-szakallas-norol-az-osztrak-conchita.htmlKap hideget-meleget az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese, az osztrák Conchita Wurst, avagy a "szakállas nő" - derül ki az esemény facebook oldalán született kommentekből.NewsHol szőrtelenítsen a férfi nyáron? Csajvéleményekhttp://www.life.hu/trend/20130527-ferfiak-szortelenitese-a-strandokon-ahogy-a-nok-latjak.htmlAz utóbbi években nemcsak a nőknél, de lassan a férfiaknál is alapfeltétellé vált a szőrtelenített test. Hogy ez jó-e, vagy sem, arról a Life.hu olvasóinak megvan a véleménye. Nézzük, hogyan szeretik a nők a férfiakat!Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.