Hazamenekült Kásás Tamás szuperséfje - Mi lesz az étteremmel?

étterem séf Vito Catalano Kásás Tamás vizilabdázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tartott túl sokáig Kásás Tamás szuperséfjének, Vito Catalanónak budapesti pályafutása. A kómából nemrég felébredt Schumacher egykori sztárséfje hat hét után hazamenekült Olaszországba. De nem csak ő, a nápolyi pizzasütők is hazamentek.

Hatalmas hírveréssel nyílt meg Kásás Tamás Tommy di Napoli elnevezésű autentikusnak kikiáltott olasz étterme, amely nem kisebb séfet szerződtetett, mint Michael Schumacher egykori sztárséfjét, Vito Catalanót. A nápolyi férfi a legendás autóversenyző öt éttermét indította be Németországban, a magyar főváros és a magyar vendéglátói mentalitás viszont padlóra küldte a szebb napokat megélt sztárszakácsot, aki csapot-papot itthagyott és inkább hazautazott.

Vito Catalano Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Már a hivatalos, tökéletes ételeket felszolgáló megnyitó után is akadtak olyan jelek, amelyek arra utaltak, hogy az étteremben nem minden működik tökéletesen. Amikor egyszerű vendégként és nem a sajtó hivatalos képviselőjeként jártunk ott, komoly hiányosságokat tapasztaltunk. A személyzet nem volt képes egy órán belül egy pizzát és egy tésztát felszolgálni, majd igyekeztek meggyőzni minket arról, hogy az általunk választott pizza bizony hideg tésztával és feltéttel tökéletes. Második látogatásunkkor a pizzára olyan feltétek kerültek, amelyeket nem kértünk és nem is szerepelnek a pizza leírásában, de legalább nem egy órát kellett rá várni. Biztatgattak, hogy a kezdeti nehézségek után tökéletesen fog működni az étterem, amelybe egyenesen Olaszországból hozatták az alapanyagokat. Vito lidércnyomásként élte meg az étteremben töltött elmúlt heteket.

"Szégyenletes körülményekkel szembesültem, én ilyet még nem láttam sehol. Étteremhez nem értő, szendvicsek készítéséhez szokott emberek próbáltak olasz konyhát működtetni. Hiányoztak az alapvető berendezések, sokszor a hűtőgép is, a személyzetnek ki kellett mennie a közértbe, ha vizet akartak inni, nem fogyaszthattak az étterem vizéből. Annyi probléma volt, hogy órákig sorolhatnám. Heti egy szabadnapot kaptunk és reggeltől estig dolgoztunk, napi 200-250 adag ételt készítettünk, hétvégente akár 600-at is. Úgy érzem, hogy egyszerűen csak kihasználták a nevemet, a karrieremet, Kásás pedig csak egy egyszerű arca a helynek, aki nem ért a vendéglátáshoz. Ő csak arra volt jó, hogy a nevével bevonzza a vendégeket, de ha ők egyszer csalódnak az étteremben, akkor nem jönnek többet. Sajnos az összes fizetésemet sem kaptam meg, hiába kértem, kinevettek" - mesélte még mindig döbbenten Vito, aki egy hónap megfeszített munka után már érezte, nem ez lesz élete munkahelye. Nemrég hazautazott Bariba, és szeptemberben már Amerikában várja egy konyha, ahol reméli, nem ilyen körülmények fogadják.

Próbáltuk felhívni az éttermet is, de sajnos nem vették fel a telefont, pedig meghallgattuk volna az ő véleményüket is. Az viszont tény, egyetlen olasz séf és pizzasütő sem dolgozik már az étteremben.

/1405/K_s_s201456133916

Megszólalt Gianni

Láttam, hogy nagy fába vágták a fejszéjüket, ezért jelentős helyi és olasz vendéglátós tapasztalattal felajánlottam a segítségemet. Nem fogadták el. Valahol éreztem, hogy Vito, a séf nem fogja sokáig bírni. Sajnálom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.