a világ legidősebb férfija rekorder Japán Guinness Rekord öreg a világ legidősebb embere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Alexander Imich halála után átadták a világ legidősebb férfija címet. Az új rekorder Japánban él.

A 111 éves japán Momoi Szakari, miután átvette a világ legidősebb férfija címet a Guinness Világrekordok egyik japán hitelesítőjétől. Momoi azt követően lett a földkerekségen élő legidősebb férfi, hogy az addigi amerikai rekorder, Alexander Imich, 111 évesen és 164 naposan elhunyt áprilisban.

Forrás: MTI/AP/Kyodo News/

Momoi 1903. február 5-én született. Tanárként helyezkedett el, majd nyugdíjba vonulásáig középiskolai igazgatóként dolgozott. Elmondta, hogy még legalább két évig szeretne élni.

Az idős férfi szívesen olvas, különösen a kínai költészetet kedveli, és a kalligráfia iránt is érdeklődik. Szerinte nincs különösebb titka a hosszú életének, gondozói szerint azonban Momoi korán kel és egészségesen táplálkozik. A férfinak öt gyermeke van.

170 éves lehet a világ legidősebb embere, egy jógihttp://www.life.hu/news/20140707-170-eves-a-vilag-legidosebb-embere.htmlHanuman a neve annak a jóginak, aki állítólag több mint 170 évvel ezelőtt született Indiában.NewsOrigoŐ a világ legidősebb nőjehttp://www.life.hu/news/20140305-szerdan-116-szuletesnapjat-unnepelte-a-japan-okava-miszao-akit-a-guinness-vilagrekordok-a-vilagon.htmlSzerdán 116. születésnapját ünnepelte a japán Okava Miszao, akit a Guinness Világrekordok a világon élő legidősebb nőként ismert el - adta hírül az MTI. News--Elhunyt a világ legidősebb testvérpárjahttp://www.life.hu/drlife/20131125-elhunyt-a-vilag-legidosebb-testverparja-dorothy-richards-es-marjorie-ruddle.htmlMindössze pár hónap különbséggel halt meg az Egyesült Királyság két legidősebb nővére.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.