"Mindenki maga dönti el, hülyét csinál-e magából" - Indul az X-Faktor

X-Faktor 2014 tehetségkutató válogató Geszti Péter énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár nem feltétlenül ezért nézzük, de minden évben jókat szórakozunk az X-Faktor-válogatók önjelölt énekesein. Nos, annyit már elárulhatunk, az 5. szériában sem lesz hiány magabiztos, ám önkritika nélküli jelentkezőkben. De mielőtt rajtuk nevetgélnénk vagy szörnyülködnénk, felidézzünk az elmúlt évek néhány felejthetetlenül pompás alakítását.

A 2010-es válogató egyik emlékezetes arca Urbin Éva volt. Az Olaszországból hazaérkezett nő elismert énekesnőként és revütáncosként mutatkozott be, így nagyon megdöbbent, hogy Geszti Péter a következőképp summázta az előadást: "Mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának". Éva még a színfalak mögött sem értette, miért küldték haza: "Ez Magyarország" - dünnyögte az akkori műsorvezetőnek, Sebestyén Balázsnak.

Szintén az első széria önjelölt énekese volt Pálinkás István, aki nagy zavarában Caramelként mutatkozott be. A negatív kritikán természetesen kiakadt: "Hogy volna tiszta, ha kötekednek velem, érted, akkor eleve nem olyan" - panaszolta.

2011-ben villantották meg tehetségüket a Párduc Lányok. Az anya-lánya formáció Geszti szerint egy falusi búcsúban sem állná meg a helyét.

Ők azonban nem adták fel, a 2013-as válogatóban újra megpróbáltak az élő adások közelébe kerülni. Sikertelenül, holott a mama megjósolta, hogy a 2013 X-Faktort a lánya nyeri meg. "Én nem tudom, milyen mentorok lesznek itt két év múlva, de gyertek vissza, biztosan ők is jól szórakoznak majd." Az édesanyát azonban úgy tűnik, leginkább Tóth Gabi kritikája viselte meg. "Mintha Tóth Gabi jobb lenne, de nemsokára kiég és átveszi a helyét a lányom, remélem" - háborgott.

Abszolút kedvencünk - legalábbis a 2013-as válogatókból - Nagy Zsuzsanna Anna produkciója. A középkorú nőt sem az énekhang teljes hiánya, sem jelentős túlsúlya nem zavarta, Flashdance-produkciója közben, még spárgába is lement a mentorok döbbenetére. "Szavakat sem találok, láttunk olyat is, amit nem akartunk" - jelentette ki elkerekedett szemekkel Tóth Gabi, míg Geszti Péter szerint a nőnek egy abszurd darabban lenne a helye. "Jó lenne rájönnie, hogy egyrészt nem húszéves, másrészt nem hatvan kiló" - tette hozzá Alföldi. Zsuzsanna sértődötten fogadta a bírálatot, és kijelentette, hogy a mentorok kritikája sem tántorítja el attól, hogy folytassa szórakoztató tevékenységét.

A mentorok pedig biztosan nem felejtették el Sárközi József előadását. Konkrétan röhögőgörcsöt kaptak a férfi "produkciója" alatt, akit hiába intettek le, ő végigénekelte Stevie Wonder I just call to say I love you című örökzöldjét. Továbbjuttatták. Természetsen csak viccből.

Nem hagyhatjuk ki összeállításunkból Öhl Krisztinát sem, aki Szikora Róbert nagy rajongójaként jelentkezett a tehetségkutatóba. A válogató után elárulta, nem bánja, hogy nem jutott tovább, így is felejthetetlen néhány percet élt át, és - persze - okozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.