Ki dönti el, kinek a bőrébe bújnak a Sztárban sztár versenyzői?

Forrás: EVA/Eva -
TV2 szerep Kökény Attila Sztárban sztár Dukai Regina Keresztes Ildikó Tóth Vera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megosztó, ám roppant szórakoztató műsort készít a TV2 a Sztárban sztár második évadával is. Mivel nem tehetségkutatóról van szó, hiszen már befutott énekesek szerepelnek, a nézők sokkal inkább érzelmi alapon dönthetnek, mintha még szinte ismeretlen fellépő esetében. Már mielőtt elindul a műsor, mindenkinek megvan a kedvence, akit akkor is támogat, ha gyengébb produkciót nyújt. 

A hozzászólók a hatalmas gratulációk és a biztató szavak mellett természetesen azonnal kikelnek magukból, ha a műsor nem a szájuk ízük alakul, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, mi alapján osztják ki a műsorszerkesztők a szerepeket. A Facebook-kommentelők között vannak, akik úgy érzik, nem egyenlő nehézségű feladatokat kell teljesíteniük a szereplőknek, bár az egyáltalán nem biztos, hogy kívülállóként pontosan el lehet dönteni, hogy mennyit kell gyakorolnia egy-egy énekesnek a produkciója előtt.

Igen, ő Pál Dénes... Forrás: EVA/Eva

"Kellemes műsor lenne, ha a szerkesztők egyenlően nehéz, vagy könnyű szerepeket osztanának a résztvevőkre. Mert hol áll egyensúlyban Hevesi Tamás feladata Pál Dénesével. Míg Hevesinek komoly hangtecnikai produkciót kell nyújtania, (meg is oldja remekül, de micsoda munka), addig a másiknak csak 'brummognia' kell minden különösebb megerőltetés nélkül, és ez a jövő héten is igy lesz hiszen Karády is csak mély hangon 'brummog'. Ez igazságtalan. A kinézet pedig nem a szereplők, hanem a sminkesek munkáját dícséri, meg kellene őket névszerint is tisztelni" - olvasható például a műsor Facebook-oldalán.

Forrás: TV2/Istvan Ruff

"Én nem értem, miért kell egyáltalán kiesni valakinek, minden alkalommal fel kellene állítani egy sorrendet ahol mind a 12 versenyző szerepel és a végén kialakulna egy sorrend. Lehet, hogy a következő számban, aki most kiesett, az sokkal jobban tudná alakítani, akit kapott" - írja egy másik kommentelő.

Forrás: TV2

A legtöbben persze alkalmi igazságosztóként ragadnak billentyűzetet, leírják, miért nem annak kellett volna kiesnie, aki kiesett, hozzáteszik, hogy ki az akinek szerintük nincs helye a műsorban, esetleg elfogultsággal vádolják a zsűrit. Mint ahogyan előfordul, hogy a kiesett szereplő is kifogásolja a zsűri (és a nézők) értékelését. A TV2 Mokkájában hétfőn reggel a vasárnapi távozó Nagy Sanyi arról beszélt, hogy a zsűritől mindkét adás során a következetességet hiányolta, úgy érezte, hogy nem azonos szempontok alapján értékelt a zsűri. Úgy látja, volt, akinél a karaktert értékelték, és volt akinél azt mondták, hogy habár a megadott figurát nem jól hozta, de nagyon jó hangulatot tudott teremteni.

Álomlistát írhatnak az énekesek

A Life.hu információi szerint a Sztárban sztár szereplőinek lehet kívánságuk, de alapvetően nem szólhatnak bele, hogy kinek a karakterét kell megformálniuk. Megtudtuk, hogy az énekesek a széria indulása előtt álomlistát adhattak le, amelyet a műsorszerkesztők figyelembe vehetnek a "szerepek" kiválasztásánál. Természetesen minden részben van olyan, aki a karakteréhez közelebb álló dalt (és előadót) kap, és van, akinek nehezebb a dolga. Azt azonban, hogy ki jár jól a megformálandó szereppel előre nem lehet tudni. Információink szerint a műsor történelmében előfordult már, hogy az előadó egy rég várt karakterrel esett ki és olyan is, hogy pont az a produkciója sikerült a legjobban, amitől félt.

A jövő heti menü

Amikor az énekesek megtudják, hogy a következő héten kit kell alakítaniuk, szinte minden az arcukra van írva. Keresztes Ildikó például nem ugrott ki a bőréből a boldogságtól, amikor kiderült, hogy Vikidál Gyulává kell lényegülnie és Tóth Vera is megdöbbent, hogy húgát, Tóth Gabit kell eljátszania. Vastag Tomi Fekete Pákót, Koós Réka Steven Tylert, Sipos Peti Kállay-Saunders Andrást, Pásztor Anna Lady Gagát, Pál Dénes Karády Katalint, Hevesi Tamás Rúzsa Magdit, Dukai Regina Pharell Williamst, Kökény Attila Natalia Oreirót személyesíti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.