Koós Réka nagykanállal falta az életet

Forrás: Madách színház -
színésznő Mamma Mia szerelem Koós Réka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Madách Színház igazgatója és a Mamma Mia! című darab rendezője, Szirtes Tamás szerint Koós Réka, a musical főszereplője és Donna Sheridan élete különös hasonlóságot mutat. Talán ezért is sikerült ilyen remekül alakítania a színésznőnek a görög szigeten élő, lányát egyedül nevelő anyát.

Koós Réka is beismeri, hogy nagy a hasonlóság az ő és az általa megformált szerep között. De az ő lánya, Rozina még csak a 11 éves, és nem készül férjhez menni.

Forrás: Madách színház

"Réka fiatalon nagykanállal falta az életet, de a felnőtt életben felelősséget kell vállalnia. Az igazi élet egyik gyönyörű szerepe a szülői szerep, de ezzel egyidőben muszáj szerelmesnek is maradni. Ez a szerep nagyon eltalálta őt, és közben csodálatosan énekelt" - méltatta a rendező a színésznő alakítását.

"Meghatódtam a Tanár úr szavaitól. Már beszélgettünk arról, hogy ezeket a mondatokat én már majdnem mindet elmondtam valakinek. Szerencsére a kislányom még csak 11 éves, nyilván nem akar férjhez menni, de előbb-utóbb meg fog történni. Tényleg nagyon hasonlít a habitusom, az életem a darab főszereplőjének életéhez, mondhatom, hogy ez a szerep nagyon 'pofán csapott', ezt kár lenne tagadni" - mondta Koós Réka az előadás után, aki nem érzi úgy, hogy ezzel a musicallel érkezett volna a pályája csúcsára.
„Most ez a feladatom, ezt csinálom szívvel-lélekkel. Ki tudja, lehet, hogy öt év múlva megint kapok egy olyan női szerepet, amitől 'összefosom a bokámat'. Amikor Evitát játszottam, akkor azt gondoltam, hogy az életem szerepe, most azt gondolom, hogy ez. De Mary Poppinst ugyanúgy imádom, és azokat is szeretni fogom, amiket még játszani fogok" - tette hozzá a színésznő, aki pár hete még a Sztárban sztár című műsorban szerepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.