Varga Edit elköszönt a híradótól

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
híradós Varga Edit Játék határok nélkül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varga Edit kedves arcáról azonnal az MTVA híradója ugrik be, ám mostantól új oldaláról is megismerhetjük a műsorvezetőt.

Varga Editet kérte fel a csatornája, hogy ő legyen az egyik műsorvezetője a 15 év után újból képernyőre került Játék határok nélkül című szórakoztató vetélkedőnek. Vajon hogyan birkózik meg a két teljesen különböző feladattal és szereppel?

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Egy show-műsorban az ember lehet szubjektív és bolondos. Ezzel szemben a híradóban deréktól felfelé és szabályozott szerepben láthattak a nézők, amelyben kevésbé lehettem érdekes. Ez a két műfaj annyira üti egymást, hogy szeptembertől átigazoltam a szórakoztató főszerkesztőséghez, ahol szerkesztő–műsorvezetőként vehetek részt új produkciókban. A híradó, jellegéből adódóan, kevéssé tűri a személyiség kibontakozását, ott a közlés, a tartalom a lényeges. Van egy jellegzetes hangszínem, egy karakteres megjelenésem, és egy gyerekkori álmom, amelyek mind a híradózás irányába toltak, ahol tíz évig dolgoztam. A híradózás - mondják - a televíziózás csúcsa, de vannak azért még magaslatok, a szórakoztató műfaj is kínál számtalan kihívást– árulta el Edit, aki új szerepében nem félt az összehasonlítgatástól a korábbi sikeres műsorvezetővel, Geszler Dorottyával.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Nem is nagyon próbáltak minket összehasonlítani, talán mert régen,15 éve futott az előző sorozat, és akkor még más volt a játék, más idők jártak a televíziózásban is. Korábban is kaptam lehetőséget könnyedebb műfajban, irodalmi, különböző tematikus adásokat és magazinműsorokat vezettem, de egyik sem volt ennyire kötetlen és az improvizálásra épülő, mint a Játék határok nélkül. Ebben még megírt forgatókönyv sem állt a rendelkezésünkre, úgy kellett helyesnek, jópofának lenni, hogy a helyszínen találtuk ki a poénokat. Leventével össze kellett csiszolódnunk, hisz ő egy showman, akihez - bár jókedélyű ember vagyok - nem volt könnyű alkalmazkodni. Sokszor kellett spontán reagálni és talpraesetten megoldani a különböző helyzeteket, ami a műsor előrehaladtával egyre jobban ment. A civil életben is közvetlen, vidám, humort szerető ember vagyok” – osztotta meg velünk Edit, akinek párja, Kóka János politikus is szereti a vidámságot. Sajnos Edit arról nem akart nyilatkozni, hogy a politikust mi fogta meg benne: a komoly, híradós arca vagy a jókedve.

„A környezetemben ezeket a tulajdonságaimat szokták szeretni. Két gyerekkel, ennyi idősen is fiatal nőnek érzem magam. Hatévesek a fiaim, a humor és az optimizmus nekik és a barátaimnak is segít. A dolgokat szeretem pozitívan látni, és nehéz helyzetekben is képes vagyok meglátni a lehetőséget”.

Eltűntették a képernyőről Bárdos Andrást, Giannit és Cookyt és Marenec Fruzsináthttp://www.life.hu/bulvar/20141021-kirugtak-a-sportklubtol-bardos-andrast-giannit-marenec-fruzsinat.htmlA SportKlub több közismert arca került le a képernyőről október elején. Tőlük elköszönt a csatorna, nem számítanak továbbra állandó képernyőseik, vendégeik és néhány műsorvezető munkájára.TV + Bulvár--Nagy Zsolt: "Hatalmas fájdalom volt, amikor elhagytam a családom" - Miért fordultak a magyar színészek pszichológushoz?http://www.life.hu/bulvar/20141022-az-hbo-terapia-cimu-sorozata-kapcsan-mate-gabor-szinesz-csakanyi-eszter-es-nagy-zsolt-vallott.htmlAz HBO-n vetített Terápia című sorozat második évadának díszbemutatóján jártunk. A kérdés adott volt: a főszereplőket, Máté Gábort, Csákányi Esztert és Nagy Zsoltot arról faggattuk, jártak-e valaha pszichológusnál, és ha igen, miért.TV + Bulvár--Tévésztárok civil munkával – így biztosítják a megélhetésükethttp://www.life.hu/bulvar/20141021-tevesztarok-civil-munkaval-jakso-laszlo-lilu-frei-tamas-rakay-philip-ordog-nora.htmlBizony a televízióból megismert ismert arcok karrierje is hullámzó, ezért amelyikük okos, bebiztosítja a megélhetését egy másik biznisszel. Lilu a divatban, Jáksó a tanácsadásban utazik.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.