Csúnyán átvert családanyán segítettek a rádiósok

Forrás: Marinka Csaba/prespresso -
Music Fm átverés jogász Pordán Petra István Dani Bochkor Gábor segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúnyán átvertek egy gyermekeit egyedül nevelő nőt, aki súlyos árat fizetett könnyelműségéért. A Music Fm rádiósai Bochkor Gábor, István Dani és Pordán Petra jogász segítségét kérték.

Válogatott átverésekkel igyekeznek rábeszélni védtelen, rendszerint idős embereket különböző termékbemutatókon – ez volt a témája az Önindítónak. István Dani, Pordán Petra és Bocsi azt akarták - egyebek mellett – megtudni, milyen pressziót alkalmaznak ezeken a bemutatókon, hogy olykor rendkívül irreális áron vásároljanak emberek többnyire értéktelen termékeket. Egy hasonló eset elszenvedője telefonált be a 89.5 Music Fm reggeli műsorába, aki elmondta, 460 ezer forintért "kellett" vásárolnia egy azóta már tönkrement étkészletet.

Forrás: Marinka Csaba/prespresso

"Az anyukám helyett mentem a termékbemutatóra és addig nem engedtek el, míg alá nem írok valamit" – mesélte a hölgy, és mivel biztos volt abban, hogy vissza lehet mondani, aláírta, de másnap közölték vele, hogy nincs visszaút. A hölgy, aki három gyermekét egyedül neveli, immár öt éve törleszti a kamatokkal terhelt adósságot, amiről persze kiderült: jogszerűtlen.

Bocsi élő adásban fordult a Music Fm jogász hallgatóihoz, hátha akad, aki térítésmentesen segítene a szerencsétlenül járt hölgynek és hamar jött is a segítség. Egy jogász hölgy - Gyöngyi – ajánlotta fel adásban segítségét és mint elmondta, a "szerződés" többféle oldalról is támadható, miután egyrészt kényszerfenyegetés, megtévesztés hatása alatt írták alá, ráadásul az irreális ár miatt uzsorás szerződésnek minősül, ami miatt szintén semmissé tehető.

"A semmis szerződéseknél az eredeti állapotot kell visszaállítani, tehát mindent vissza kellene, hogy kapjon" – tette hozzá a jogász. Érkezett tehát a segítség, mire Bochkor Gábor csak ennyit mondott: "Ezért imádok rádiózni, gyerekek. Fantasztikus".

Javított a Music FM hallgatottságán Bochkor Gáborhttp://www.origo.hu/teve/20141106-javitott-a-music-fm-hallgatottsagan-bochkor-gabor.htmlOrigoMost már biztos: Bochkor Gábor a Music Fm-en folytatjahttp://www.life.hu/bulvar/20140919-bochkor-gabor-oktobertol-a-music-fm-musorvezetoje-lesz.htmlAhogy már tegnap írtunk róla, felröppent a hír, hogy Bochkor Gábor ül Istenes Bence helyére a Music Fm reggeli műsorában. Nos, ez tényleg így lesz, Bochi ugyanis igent mondott, október elsejétől már őt is hallhatjuk az Önindító című műsorban. TV + BulvárOrigoBochkor Gábor ül Istenes Bence helyére a Music Fm-en?http://www.life.hu/bulvar/20140917-bochkor-gabort-megkereste-a-music-fm-vezetosege-miutan-istenes-bence-oktobertol-bucsuzik.htmlIstenes Bence októbertől búcsúzik az Önindító című reggeli műsorból. A rádió vezetősége megkereste Bochkor Gábort. Vajon két év kényszerpihenő után visszaül a mikrofon mögé? Bochi kedvese, Várkonyi Andrea a Facebook oldalán reagált a hírre.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.