A Bódi család szakított a roma hagyománnyal, külön karácsonyoznak

karácsony Thaiföld Bódi Csaba Bódi Guszti Bódi Margó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába hagyomány a roma családoknál, hogy együtt töltik a karácsonyt és a legfiatalabb családtag keresi fel az ünnepek alatt a legidősebbet, Bódiéknál ez idén sem működik.

Hiába szeretne Bódi Csabi szüleivel, Gusztival és Margóval karácsonyozni, a szülők szakítottak a roma hagyományokkal. Külföldön, népes családjuktól távol, kettesben töltik az ünnepeket.
„Apámék Thaiföldre utaztak, megérdemelt éves pihenésüket töltik. Így a bátyáméknál fogjuk tölteni a karácsonyt a szüleim nélkül. A roma hagyomány szerint mindig a fiatalabb megy vendégségbe az idősebbhez, ezért idén mi fogunk menni a bátyámhoz. A roma hagyományok megőrzése és továbbadása nagyon fontos a családban, ha összegyűlünk roma éneket szoktunk énekelni, és roma nyelven köszöntjük fel egymást. Azért a szüleinket sem zárjuk ki az ünneplésből, interneten keresztül kapcsolatba fogunk lépni, igaz, ez nem olyan, mintha megölelnénk egymást, de legalább tudunk beszélni. Mi itthon hagyományos szabolcsi töltött káposztát eszünk, amit a menyek anyukámtól tanultak, hogy ők mit esznek, azt nem tudom" - nevetett Csabi, aki elvitte kisebbik fiát, Rómeót a Kockabirodalom című kiállításra legó hóembert építeni, ha már nem esik a hó.

„Mi a gyerekeinket tradicionálisan neveljük. Híresek vagyunk a szeretetről, és megengedhetnénk magunknak, hogy több százezer forintos ajándékot vegyünk nekik, de nem akarjuk, hogy félrecsússzon az értékrendjük. A drágább ajándékokat nem karácsonyra szoktuk megvenni, hanem amikor megérdemlik, például ha jól viselkednek. A nagyobbik fiamnak az iskolai kötelezőkön kívüli könyveket is el kell olvasnia, ezt is jutalmazni szoktam. Így nálunk a karácsonyfa alá például csak egy pulóver kerül. A kisebbik fiam, aki focirajongó, kap egy, a kedvenc focistája, Messi nevével díszített pulóvert és ennyi. A karácsony a gyerekeknek is inkább arról szól, hogy együtt ünneplünk, például mindig Rómeó teszi fel a csúcsdíszt a fára, és ezt nagyon élvezi."

Fotó: Zsigmond László /Life.hu

Extrém karácsonyfát állított Molnár Andi, a dzsungel királynője http://www.life.hu/bulvar/20141204-molnar-andi-tancosno-az-rtl-klub-celeb-vagyok-menst-ki-innen-dzsungelkiralynoje-bulikozpontban.htmlKi gondolná a visszafogott táncosnőről, hogy imádja a pörgést és a város egyik legnagyobb buliközpontjához közel van a lakása? A dzsungelkirálynő extrém karácsonyfájáról is mesélt. TV + Bulvár--Van, akinél már karácsony van – íme, az első sztárfotóhttp://www.life.hu/bulvar/20141218-andre-agassi-es-steffi-graf-feldiszitett-karacsonyfajuk-elott-pozolnak.htmlAndre Agassi és felesége, Steffi Graf posztolta Facebookra idén az első karácsonyfás fotót.TV + BulvárOrigoLilu karácsonya Istenes Bencétől függhttp://www.life.hu/bulvar/20141202-lilu-karacsonya-istenes-bencetol-fugg.htmlÚjra dübörög a ValóVilág, a hetedik széria november 16-án indult és egészen tavaszig tart. Minden este élőben jelentkezik a műsor az RTL2-n, még karácsonykor is. Ez azt jelenti, hogy a műsorvezetőknek karácsonykor is dolgozniuk kell, valaki nem ünnepelhet a családjával. TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.