Velük indul a nap: Dudás Ádám elárulta, miért reggelizik, ha nem is éhes

Forrás: TV2 Sajtószoba -
Dudás Ádám Tények reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kimondva is elég borzasztó az az időpont, mikor sok más munkába induló dolgozó mellett Dudás Ádám ébresztőórája is megcsörren azokon a reggeleken, amikor a TV2-n tőle halljuk a híreket a Tények Reggelben. A híradós nemrég új szokást vett fel, hogy könnyebben kezdődjön a napja.

Vajon hogyan lehet megszokni a hajnali kelést, majd pár óra múlva már a legjobb formánkat hozva mosolyogni a nézőkre? Dudás Ádám elárulta, hogyan csinálja.

Forrás: TV2 Sajtószoba

„Hajnalban, 4.15 és 4.30 között szoktam kelni, ami kimondva borzasztó, de benne élve nem is olyan rossz. Meg lehet szokni az évek alatt, mert az ember biológiai órája működik: tudja, hogy kelni kell és úgy már nem is olyan kínszenvedés kikászálódni az ágyból óracsörgésre. Ráadásul tudom irányítani a biológiai órámat: amikor dolgozom, fel tudok kelni, amikor viszont nem kell reggel a stúdióba mennem, vagy hétvége van, akkor gondolkodás nélkül tudok aludni. A szervezetem érzi és tudja, hogy másnap nincs munka. Nagyritkán kicselez, hétvégén is felébredek, ilyenkor egy pillanatra magamhoz térek, ránézek az órára, majd alszom tovább. Télen a hidegben és a sötétben sokkal nehezebben megy a kelés, nyáron könnyebben. Nem garázsban áll a kocsim, valamelyik reggel a mínusz 9 foknál kezdtem kaparni róla a jeget, de éltem már meg mínusz húsz fokot is. És amikor 10-15 cm hó leesett éjjel, intenzív hólapátolással indítottam a napomat, amikor még mindenki békésen aludt. Ezek azért nehéz pillanatok, de hozzászoktam” – nevetett Ádám, aki nyáron kifejezetten kedveli a korai kelést, amikor még nem tombol a hőség és már világos van, csicseregnek a madarak.

Sokáig nem ittam otthon kávét, csak az elmúlt egy évben szoktam rá. Korábban az adás kezdete előtt hörpintettem fel az elsőt, az másfél óra az ébredéstől. Egyszer kipróbáltam az otthoni fogyasztását, és rájöttem, sokkal jobb. Néha megiszom bent a tévében a másodikat is, sok tejjel. Hozzá müzlit eszem gyümölcsjoghurttal, banánt vagy gyümölcsöt, de ennél többet nem kívánok. Normális esetben, ha nem megyek dolgozni, akkor egyáltalán nem reggelizem, de ha a tévében kezdek, akkor muszáj, hogy ne korogjon a gyomrom adás alatt. Negyed tízkor viszont az egész csapattal együtt reggelizem, gyakran rántottát. De az utóbbi időben valahogy ez is változik, inkább korán ebédelek. Ha elmarad a közös reggeli, akkor már 10.30 felé jelez a gyomrom, ebédelhetnékem támad. Amúgy a gyomrom részéről ez az időpont jogos, mert ha 4-kor kelek, ahhoz képest ez már ebédidő” – tette hozzá Ádám, aki azt nem tudja, hogy meddig lehet ezt a hajnalozást bírni.

„Talán addig, ameddig a szervezetem elfogadja. Azonnal jelezni fogom, ha nem bírom tovább, de talán ez csak akkor következik be, amikor már középkorú leszek, és minden kicsit nehezebb megy majd.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.