Titokzatos pandát idomít Somló Tamás

Fotó: Hajdú D. András /Origo -
artista Somló Tamás panda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még senki sem látta azt a titokzatos pandát, amelyet Somló Tamás idomít be az artistaképzősök hétvégi gálájára. A Fővárosi Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán szerint nincs panda az országban.

Nagy az előkészület a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a hétvégén az artistaképző intézet jubileumi gálájának főpróbáit tartják. A műsor vezetését az artistamúlttal rendelkező Somló Tamásra bízták, ráadásul a zenész különleges feladatot is kapott. Az artistaképzőtől kapott infomációnk szerint egy szerdán vendégségbe érkezett pandát idomít. Szeretné a kedves kis állatot megtanítani bukfencezni, és erre a feladatra csak pár napot kapott.

Fotó: Hajdú D. András /Origo

„Életemben először találkoztam pandával, de megkértek, hogy tanítsak be neki egy egyszerű mutatványt. Kölcsönösen idomítjuk egymást, ugyanis idáig csak háziállatokat és gyerekeket idomítottam, több-kevesebb sikerrel. Egyelőre elég komplikált feladatnak tűnik. Beszélek hozzá magyarul és bólogat, sajnos nem tudok pandául. Néz nagyokat, hogy itt van egy ismeretlen alak, aki nem fekete-fehér, mint ő. Bukfencezni szeretném megtanítani, ez lenne a mutatványunk. Remélem, sikerül majd előadni, de mindenképpen ott leszek vele, én leszek az est műsorvezetője. Aki eljön a gálára, a saját szemével győződhet majd meg róla, hogy mit sikerült kihoznunk egymásból" – nevetett Somló.

Forrás: Twitter/ Corriereit

Szerettünk volta többet megtudni a pandáról, ezért felhívtuk az állatkert szóvivőjét. Hanga Zoltán azt mondta, hogy tudomása szerint nincs panda Magyarországon, és az összes állat a kínai állam tulajdonát képezi.

Hol található panda?

A ma külföldre kerülő pandák mind szaporított példányok, és a kínai állam tulajdonát képezik. Kína a fogadó országgal tízéves kölcsönszerződést köt, amelynek értelmében évente egymillió dollárt fizetnek Kínának, és a befolyt összeget elvileg a vadon élő pandák védelmére fordítják. Jelenleg 47 panda él Kínán kívül.

A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában megerősítették, hogy valóban egy élő, eredeti panda lép majd a hétvégén színpadra, amelyről képeket fognak feltenni az oldalukra.

Pandának festett csau-csauk Olaszországban

Tavaly decemberben robbant a hír az olasz napilapban, hogy Magyarországról származó csau-csaukat festett be fekete-fehér pandának egy olasz gyerekcirkusz. A két kutyust lefoglalta a hatóság, az olasz rendőrség pedig hamis okmányok használatával vádolta meg egy utazó cirkusz tulajdonosát. A cirkuszosok minden előadás előtt arra biztatták a közönséget, hogy bátran készítsenek közös képeket a pandákkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.