"Velünk van baj? A személyünkkel?" - Majka kiakadt, hogy a rádiók nem játsszák a dalait

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
zene rádió Majka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majka a Facebookon osztotta meg sérelmeit amiatt, hogy a rádiók nem játsszák a zenéit. A rappert nagyon bántja, hogy mellőzik, ráadásul a jogdíjakat is szívesen fogadná. 

"Tisztázzuk már a legelején. Szeretem a Wellhello-t. Jó a Rakpart, az Apu vedd meg is fasza ötlet, és a legújabb nóta is rendben van szerintem. Fluor Tomi legjobb húzása volt, hogy nem egyedül nyomja, Diaz pedig kérdőjel nélkül az egyik legjobb zenei producer a fiatalok közt" – kezdi Facebookon a monológját Majka.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Viszont nagyon fáj, hogy vannak olyan együttesek, mint mi, akik negyedannyi támogatást sem kapnak, mint mások. Csak az irigység, meg a hátunk mögötti sugdolózás jutott nekünk. Ha valahol valamit nyertünk az mindig a közönség által odaítélt elismerés volt. Ezért hálásak is vagyunk, de ha úgy bántak volna velünk, ahogy most például a Wellhello-val, akkor sokkal zajosabb sikert is elérhettünk volna. Ha a csak az igazságot írják meg rólunk, már akkor is olyan hype van körülöttünk, ami nagyon sokat javít bárki megítélésén. Persze lehet azt mondani, hogy telhetetlenek vagyunk, de ez nem igaz. Csak bánt, hogy vannak egyenlők, és egyenlőbbek. Nem számít ,hogy gyakorlatilag minden rekordot megdöntöttünk a Belehalokkal, és azóta is a legtöbb nótánk 5-6-8-9 milliós nézettségű. Amikor már 2 éve senki nem tudott megelőzni minket a YouTube-on, az újságban azzal jelent meg cikk az összesített listáról, hogy 'A magyarnak a mulatós zenére, meg a közhely rappre van szüksége'."

Amerikában próbál szerencsét

Majka és Dundika fontolgatja, hogy Amerikába költözik, hogy a kis Marián is perfektül megtanulhasson angolul. ITT beszámoltunk róla.

A rapper állítja, ő sosem a legnagyobb sztár akart lenni, mindössze arra vágyik, hogy jól érezhesse magát. "A borzalmas Class Fm arra hivatkozva, hogy nem kell a rap a magyar embernek soha nem játszotta egyetlen dalunkat sem. Vagyis Balázsék egyszer igen, de hát azt is csak az egyik kirohanásom után. EGYSZER!!!! Egy olyan slágert, ami olyan számokat hozott, amelyre magyarként büszkének lehetne lenni, és nem azért mert közünk van hozzá. Azért most megkérdezem, hogy mi a különbség a Rakpart és a Belehalok közt? Mert most nem tudom úgy bekapcsolni a Class Fm-et, hogy ne ez a szám menjen. Vagy bármelyik Wellhello. Vagy éppen velünk van baj? A személyünkkel?? Mondjuk ez profi hozzáállás lenne egy kereskedelmi rádiótól.

Bántja ugyan az egónkat, hogy mellőzve vagyunk, de a zsebünkből is hiányzik nagyon az a játszási jogdíj. Mióta nincs lemezeladás ennek igen is van jelentősége. Egy zenekarnak, vagy előadónak ez maradt meg bevételnek, meg a koncert, meg a hakni. Mások pedig megkapják negyedakkora siker nélkül, mint mi. És most nem feltétlenül Diazékra gondolok."

Az év műsorvezetőjének választott Majka Szily Nórának beszélt arról, hogy soha többé nem akar "csóró" lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.