Sarka Kata kutya Vigyél haza alapítvány mikrochip leolvasás mikrochip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarka Katának nem csupán a tökéletes teste és családja a fontos, a négylábúakra is gondol. Hajdúék elsők között csatlakoztak ahhoz az akcióhoz, amellyel az elveszett kutyáknak lehet segíteni a gazdi megtalálásában.  

Dögös miniszoknyában és imádott kiskutyájával érkezett Kata arra a sajtótájékoztatóra, ahol ismertették azt az újdonságnak számító mikrochip-leolvasó hálózatot, amelyet a kutyabarát éttermekben helyeznek el. Az ingyenesen nyújtott szolgáltatással bárki beviheti az étterembe a talált állatot, ahol leolvassák a chipjét, majd önkéntes állatorvosok segítségével megkeresik a gazdit. Kata nagyon örült a kezdeményezésnek, és azonnal felajánlotta, hogy Törökbálinton található éttermükben is elhelyezik a készüléket.

Forrás: Vigyél Haza Alapítvány


"Sokszor találtunk már mi is kutyát, rendszeresen tesznek ki állatot a házunk közelében. Legutóbb hat kiskutyától szabadult meg ilyen elitélendő módon a gazdája. Valószínűleg tudják, hogy jó helyen lesznek az apróságok, mert mi befogadjuk őket, majd gazdit keresünk nekik. A hat csöppséget naponta hordtuk állatorvoshoz, ugyanis férgesek voltak és alultápláltak, és gazdit is kellett nekik találni. Végül az ország minden pontjáról jelentkeztek értük, a mai napig kapunk róluk fényképeket. De találtunk már nyulat is" - lelkendezett Kata az új kezdeményezés kapcsán.

Hogyan működik az ingyenes chipleolvasó?

A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon. Az elveszett kedvencek megtalálásának esélye annál nagyobb, minél gyorsabban jön a segítség.
Sokan segítenének egy-egy gazdátlan kutya hazajuttatásában, de a kóborállatok állatorvosi azonosítása az állatbarátoknak nehézséget jelentett, az esti órákban szinte megvalósíthatatlan volt. Megoldásként a Vigyél Haza Alapítvány olyan kutyabarát éttermeket keresett meg Budapesten, akik egyébként is szívesen látják a kutyás vendégeket és most arra is vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítvány által kihelyezett mikrochip leolvasókat. Az akcióban részt vevő éttermek bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét. A mikrochip egyszerű leolvasása után az étterem kapcsolatba lép az alapítvány fiatal állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.
Kiderült, mitől retteg Sarka Katahttp://www.life.hu/bulvar/20150422-sarka-kata-fitness-modell-elarulta-mitol-retteg-mostanaban.htmlA csodaszép Sarka Kata a Mokkában, Demcsák Zsuzsának árulta el, mitől retteg mostanában. TV + Bulvár--Előtte-utána fotót posztolt a fenekéről Sarka Katahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150418-elotte-utana-fotot-posztolt-fenekerol-sarka-kata.htmlA szépség megmutatta, milyen eredményt ért el két és fél hónap alatt.Ez Zsír!OrigoSarka Kata kockahasat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150417-sarka-kata-kockahasat-villantott.htmlSarka Kata minden napra tartogat egy szexi fotót. Ezúttal kockás hasával örvendeztette meg rajongóit.Ez Zsír!Fotó: Zsigmond László/Life.huNégylábú szakember - Kutya vette videóra a lánykérésthttp://www.life.hu/news/20150420-kutya-vette-videora-a-lanykerest.htmlHát ez nagyon cuki! Kurt Gies igazán különleges lánykérést szeretett volna, ezért legjobb négylábú barátjához fordult segítségért.NewsThinkstockVégre! Itt az első kutyabarát múzeum Magyarországon - Mit szólsz hozzá?http://www.life.hu/news/20150218-magyarorszag-elso-kutyabarat-muzeum-az-obudai-muzeum.htmlA világ számtalan nagyvárosában már teljesen természetes, hogy a kutya majdnem mindenhova a gazdájával tarthat. Magyarországon már vannak kutyabarát hotelek, strandok, éttermek, és most itt az első kutyabarát múzeum is.News--Póth Dia: "Nem lehetek egyedül minden árva kutya 'póth' anyja"http://www.life.hu/bulvar/20150122-poth-dia-mukorcsolyazo-segit-szombaton-a-budapesti-illatos-uton-a-vigyel-haza-alapitvany-es-az.htmlA ma már kétgyermekes anyuka, Póth Dia is jelen lesz szombaton az Illatos úti örökbefogadó napon, ahol több mint 100 kutya várja új gazdáját. TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.