Tornóczky Anita: Itt a bizonyíték, az erőszak nem válogat!

kutya Tornóczky Anita állatvédőrség erőszak állatkínzás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 1000 piros szalagos, szolidaritást és támogatást jelző fénykép érkezett a külföldi gazdiktól, akik mind úgy gondolták, hogy egy állatkínzónak börtönben van a helye. Az állatkínzó férfi büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette.

A Vas megyei állatvédők szerda délelőtt a tárgyalással azonos időpontban demonstráltak a bíróság előtt. Ezzel a figyelemfelkeltéssel azt akarták elérni, hogy börtönbüntetést kapjon az a borgátai gazda, aki a rendőrség alapos gyanúja szerint éheztette vizsláit. Az Állatvédők Vasi Egyesülete tavaly augusztusban értesült arról, hogy egy gazda egy egész vizslacsaládot éheztet Borgátán. Az Állatvédőrség bejelentése alapján a rendőrség is kiszállt a helyszínre, és azonnal lefoglalták az állatokat. A vizslákat – amelyek közül időközben két kölyök elpusztult – az Elveszett Állatok Alapítvány vizslafajtamentés csoportja vette gondozásba, majd az apa és az anya külföldre került. Csak egy kölyök, Gyopár élte túl tulajdonosuk kegyetlenségét.

Az egyetlen túlélő kölyök, Gyopár Forrás: Facebook/Állatvédőrség

Ma a bíróság ítéletet hirdetett, miszerint az elkövető férfi bűnös állatkínzás vétségében. Nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték, 1 év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Tornóczky Anita szerint ez a per pontos példája az Állatvédőrség által indított kampánynak, amely szerint az „Erőszak nem válogat!". Bizonyított tény, hogy az állatokkal kegyetlenkedők nagy százalékban családon belüli erőszak vagy más erőszakos bűncselekmények elkövetőivé válnak.

Sarka Kata kislánya, Noncsi lett a kampány arca! Forrás: Facebook/Állatvédőrség


„Az elkövetőnek, akit a környéken agresszív embernek ismernek, a következő időszakban lesz még egy bántalmazás miatti pere. Ha ott elítélik, akkor ez az ítélet is letöltendővé válhat" – tájékoztatott minket Anita, az Állatvédőrség munkatársa, aki meghatódott a hatalmas belföldi és külföldi összefogás láttán.

„Amikor kolléganőnk a helyi, sárvári panzióba érkezett, és a tulajdonosok megtudták, hogy ő is a tárgyalásra igyekszik, a tiltakozás színének megfelelően piros lepedőt húztak fel számára" – tette hozzá Anita, aki nemrég veszítette el kedvencét.

Forrás: Facebook/Tornóczky Anita

A tárgyaláson részt vevő egyik állatvédő, B. Andrea szerint korrekt ítélet született.

„Az adott körülményeket figyelembe véve, jogi szempontból igenis jónak és szigorúnak minősül ez a büntetés. (...) A bíró fantasztikus hozzáállást tanúsított, az ügyész pedig fantasztikus vádbeszédet tartott. A bíró a végén megindokolta, hogy miért enyhébb a büntetése, és ezt megint nem azért kellett, mert ő enyhítőnek tart bizonyos körülményeket, hanem mert ez van leírva a törvényben, amit neki is követnie kell” – írta egy témával kapcsolatos kommentben.

Mi már tudjuk, hogy mi lesz Kiszel Tünde kislányából, Donatellából! http://www.life.hu/bulvar/20150505-mi-lesz-kiszel-tunde-kislanyabol-donatellabol-hires-enekesno.htmlŐsztől rangos zeneművészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait Kiszel Tünde kislánya, Donatella, akit magánének szakra vettek fel.TV + BulvárOrigoŐrült rajongók zaklatják az Operettszínház művészeithttp://www.life.hu/bulvar/20150506-orult-rajongok-zaklatjak-az-operettszinhaz-muveszeit-dolhai-attilat-es-peller-karolyt.htmlA színészek élete néha olyan, mint egy ijesztő darab: Dolhai Attilát és Peller Károlyt például szerelmükkel, sőt nemi szervükkel zaklatják rajongóik.TV + Bulvár--Hátborzongató szellemházban lakott Radics Gigihttp://www.life.hu/bulvar/20150506-radics-gigi-megasztar-gyoztes-enekesno-es-csaladja-rettegesben-eltek-amerikaban-mert-a-hazban-ahol.htmlAz énekesnő és családja rettegésben töltötte napjait Amerikában: a Los Angeles-i házban, ahol laktak, szellemek járkáltak.TV + Bulvár--Cinthya Dictatornak régen bejöttek a lányok?http://www.life.hu/bulvar/20150506-cinthya-dictatornak-a-tv2-eden-ejjel-musorvezetejenek-berki-krisztian-felvetese-szerint-regen.htmlBerki Krisztián Cinthynek szegezte a kérdést, hogy tudna-e „úgy" nézni egy nőre, hiszen azt hallotta, hogy volt ilyen korszaka a lánynak.TV + Bulvár--Bajor Imre özvegye: „Nyugalmat szeretnék magam körül"http://www.life.hu/bulvar/20150506-bajor-imre-ozvegye-ildiko-egy-ideig-nem-szeretne-nyilvanossag-elott-szerepelni-es-nyugalmat-kert.htmlPokoli nehéz időszakon van túl a tavaly elhunyt színész özvegye, Ildikó, aki elmondta, egy darabig nem szeretne nyilvánosság előtt szerepelni.TV + Bulvár--Kifogott a matek érettségi a magyar szépségkirálynőnhttp://www.life.hu/bulvar/20150505-sydney-van-den-boschon-a-miss-earth-hungary-gyoztesen-kifogott-a-matek-erettsegi.htmlA Miss Earth Hungary győztese közösségi oldalán sopánkodott a matek érettségije miatt.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.