Most derült ki! Különleges védelemben részesült a hazánkban koncertező Michael Jackson

Forrás: AFP/John Mabanglo -
védelem Rónai Gábor Michael Jackson Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő információ derült ki a megboldogult Michael Jakson budapesti látogatásával kapcsolatban. Olyan védelem járt a világsztárnak, mint a legfontosabb államférfiaknak!

Michael Jacksonnal találkozni, hát az aztán tényleg izgalmas volt. ’94-ben járt először Budapesten,
képzelhetitek, mennyire örültem, amikor engem kértek fel, hogy legyek az itteni kísérője és tolmácsa. Ahogy azt ilyenkor szoktuk, a ferihegyi érkezésének pillanatától kezdve 24 órában a rendelkezésére kellett állnom.(...) Mielőtt Pestre ért volna a csapat, már megjelent a biztonsági főnökük, és vele együtt végig kellett járnom azokat a helyeket, ahová a tervek szerint el kellett Jacksonnak mennie.

Forrás: AFP/John Mabanglo

A biztonságiak felmérték a kockázatokat, tényleg úgy készültek, mint egy különösen védett király érkezésére.(...) Ráadásul mindenhol újságírók és rajongók tömege leste, ami tovább bonyolította a helyzetet. Elhozták a három darab GMC típusú páncélozott luxusbuszát, és azok egyikével jött-ment. A buszok nemcsak páncélozottak voltak, de alaposan fel is fegyverezték őket.

Ráadásul a biztonsági főnök azt kérte a személyvédelemben részt vevő köztársasági őrezredtől, hogy mesterlövészek is kövessék, ahogy csak a legvédettebb állami vezetőket szokták.

Egyébként én is megkérdeztem Wayne Nagin biztonsági főnököt, hogy nem túlzás-e, amit művelnek.(...) Talán azzal az apró különbséggel, hogy még a kérdést is butának nevezte. Annyit mondott csak, hogy

John Lennon meggyilkolása óta mindenre fel kell készülni egy ekkora sztár esetében.

Elvetemült őrültek mindenhol lehetnek a világban, akik számára beteges kielégülést jelenthet egy világsztár meggyilkolása.(...)

Az volt Jacko kérése, hogy elmehessen egy gyerekkórházba. A Bethesda esett útba, oda szerveztük hát a programot. Hozta magával a feleségét, Elvis Presley lányát, Lisa Marie-t, akivel nem sokkal korábban házasodott össze.(...) Jacko egy játékbolt teljes készletét felvásároltatta, és kiosztotta a gyerekeknek a kórházban. Mindenki úszott a boldogságban, a fotósok legnagyobb örömére. És Jacko nem érte be ennyivel. Feküdt ott egy fiúcska, akinek külföldi májátültetésre lett volna szüksége, mert Magyarországon nem tudták megcsinálni a műtétet. Ám a családjának nem volt ötvenmillió forintja, honnan is lett volna? Jacko felajánlotta, hogy kifizeti a brüsszeli operáció költségeit.(...)

Amikor ’96-ban újra eljött, megint elmentünk a Bethesdába.(...) Elmentünk vele a pesti belvárosba is, amit ugyan előzőleg lezártak, de még így is valahogy sikerült ott is egy csomó embernek összegyűlnie. Azért a biztonságiak ezen a helyen megoldották, hogy kiszállhasson, és mégse csak a buszában kuksoljon folyamatosan. A Váci utcában fotótörténeti és magyar századfordulós témájú könyveket vásárolt, a Vörösmarty téren meg egy csomó CD-t. Itt, az ORI épületénél annyi ember várta már, hogy legalább egy pillantást vethessen rá, hogy nekinyomták egymást az üvegajtónak, ami hatalmas robajjal betört, de szerencsére senkinek sem lett semmi baja.(...)

Ki az a Rónai Gábor?

Rónai Gábor az 1990-es évek egyik legkeresettebb kormánytolmácsa volt. Megismerkedett a rendszerváltás utáni politikai elit számos tagjával, eljutott a Pentagonba, az amerikai Külügyminisztériumba vagy CIA épületébe. Dolgozott együtt Ronald Reagannel, Jimmy Carterrel, Henry Kissingerrel, Bill Clintonnal és Tom Lantossal. A zenei és sportélet világsztárjaival fogott kezet, és kalauzolta őket hazánkban, meghatározó jelentőségű, nemzetközi szerződések aláírásánál működött közre. Komoly titkok tudója, akit 15-20 év eltelte után már nem kötnek titoktartási nyilatkozatok. A láthatatlan légiós címmel könyvet adott ki regényes életéről, amely június első hetében jelenik meg. Ebből szemezgettünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.