2 mennyei sütemény liszt nélkül

recept sütemény édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jégkrémek és a parfétorta helyett a süteményeké a főszerep a következő hónapokban. Kedveskedj a családnak vagy magadnak habkönnyű, liszt nélküli édességekkel!

Csokis almatorta

A pofonegyszerű sütemény liszt nélkül készül, így nemcsak egészséges, de a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha diétázol, hagyd ki a mázat a tetejéről!

A tészta hozzávalói:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg búzadara
15 dkg darált dió
2 db reszelt alma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve

A sütemény tetejére:
baracklekvár
rum
1 étcsokis tortabevonó


Így készítsd:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!

Mennyei máktorta

A mákos gubán és a mákos kalácson túl is van élet - készítsd el máktortánkat, meglepődsz majd az eredményen!

Hozzávalók:
4 dl tejföl
4 kávéskanál zselatin
10 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db mézespuszedli
2 dl tejszín
10 dkg aszalt piros áfonya (vagy egyéb aszalt piros gyümölcs)


Így készítsd:
A 2 dl tejfölt a zselatinnal addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a mákot és a maradék tejfölt. Beleforgatjuk a kisebb darabokra tört puszedlit, majd a tejszínből felvert kemény habot. Óvatosan elkeverjük benne az áfonyát vagy más, apróra vágott piros aszalt gyümölcsöt. Folpakkal kibélelt őzgerincformába öntjük, és kb. 6 órára a hűtőbe tesszük. Garantáltan imádni fogod!

Bella Bennet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.