Így lesz a legapróbb konyha is tágas és kényelmes

tippek dekoráció konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan kicsi a konyhád, hogy szinte mozdulni sem tudsz benne? Ha te sem tartozol a szerencsések közé, akik egy építész és némi pénz segítségével "magukra szabhatják" az otthonukat, használd tippjeinket! A következőkkel praktikussá és szellősebbé varázsolhatod a konyhádat!

Használd ki a konyhaszekrény tetejét!

Hiába tologatod ide-oda az edényeket, annyi hely sincs a konyhádban, hogy egy paprikás krumplit elkészíthess, nemhogy egy háromfogásos ebédet? Mielőtt idegességedben falhoz vágnál néhány tányért - ezzel is csökkentve az elpakolandó edények számát -, nézz körbe egy kicsit: nem is gondolnád, mennyi kihasználatlan terület van a konyhádban!

Thinkstock
Thinkstock

A konyhaszekrény teteje például legtöbbször a megunt dísztárgyak helye szokott lenni, pedig felcímkézett dobozokban vagy kosarakban akár a ritkán használt elektronikus eszközöket is tárolhatnád. Ha elég nagy a belmagasság, akár a fal színéhez hasonló árnyalatú polcot is szerelhetsz a plafon alá, amelyen a befőtteket és a savanyúságokat, vagy éppen az ünnepi étkészlet dobozát tarthatod.

Ne hagyd üresen a sarkokat!

A konyha sarkait se hagyd üresen, inkább szerelj polcokat a padlótól egészen a plafonig: a lakberendezési áruházakban vásárolhatsz konzolokat, és vágathatsz háromszög alakú bútorlapokat, amelyek tökéletesen megfelelnek erre a célra. Érdemes ugyanabból az anyagból vágatnod egy nagyobb háromszöget is, amelyet két polc közé, derékmagasságban rögzítesz a falon - egy összehajtható ülőkével így egyszemélyes reggelizőhelyet alakíthatsz ki. Hogy a szék főzés közben se legyen útban, az asztal alatti falrészre szerelj egy kampót, amelyre ráakaszthatod a széket.

Ikea
Ikea

Ugyan igényel némi anyagi ráfordítást, de megéri beépíthető konyhai készülékeket beszerezned, melyek tökéletesen belesimulnak a bútorba, így teret adnak a konyha használójának. Itt számtalan praktikus és korszerű készüléket találsz - kattints!


Alakítsd ki a takarítószerek helyét!



Akaszd a falra az edényeidet!



Thinkstock
Thinkstock

Szerelj fel praktikus akasztókat!

Miért ne használnád tárolásra a konyhapult és a felső szekrények közötti területet is? A nagy lakberendezési áruházakban egy-kétezer forintért vásárolhatsz rögzíthető fémrudakat, amelyekre apró tartókat, kampókat és kisebb edényszárítót is akaszthatsz, de a kések és evőeszközök tárolására praktikus megoldás a mágneses csík felszerelése is. Ha nem szeretnéd a csempét átfúrni, a konyhaszekrény aljára is szerelhetsz kampókat, amelyeken elférnek a bögrék, de akaszthatsz rájuk kisebb drótkosarat is a fűszeres tasakoknak.

Így főzz, hogy fogyj! - A legjobb eszközökhttp://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110228-igy-fozz-hogy-fogyj-a-legjobb-eszkozok-es-keszulekek.htmlÍgy lesznek vakítóan fehérek és illatosak a ruhák fehérítő nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110805-igy-lesznek-vakitoan-feherek-es-illatosak-a-ruhak-feherito-nelkul.htmlLáthatatlan tárolók a fürdőszobába - Nálad is megtalálhatók!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110721-lathatatlan-tarolok-a-furdoszobaba-nalad-is-megtalalhatok.htmlKarcmentes, ragyogó tűzhely égésnyomok nélkül - Súrolnod sem kell!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20110822-karcmentes-ragyogo-tuzhely-egesnyomok-nelkul-surolnod-sem-kell.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.