rétes ringló szilva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod már a megszokott - almás, mákos, túrós - réteseket, töltsd meg a tésztát illatos ringlóval.

Ringlós rétes

Hozzávalók:

200 g liszt (és még egy kevés a tészta nyújtásához)
1 teáskanál só
4 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál gyümölcsecet
900 g ringló
1 darab friss gyömbér
75 g marcipánmassza
2 evőkanál cukor
40 g mandula
70 g vaj
50 g zsemlemorzsa

1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Dagassz tésztát lisztből, olajból, gyümölcsecetből és sóból 80 ml vízzel. A tésztát alaposan dolgozd össze, majd tedd félre legalább 30 percre meleg helyre pihenni. Eközben mosd meg a ringlót, magozd ki, vágd fel, majd fűszerezd reszelt gyömbérrel. Darabold fel a marcipánmasszát, keverd össze a gyömbéres szilvával, a mandulával, és cukrozd meg. Egy serpenyőben pirítsd meg vajon a zsemlemorzsát, majd tedd félre kihűlni. Közben melegítsd elő a sütőt 220 fokra, ha légkeveréses sütőd van, 200 fokra, a gázsütőt pedig 5-ös fokozatra. Ha letelt a 30 perc, nyújtsd 1 cm vastagra a rétestésztát. Először kend meg a prézli és a vaj keverékével, majd egyenletesen oszd el a ringlós tölteléket úgy, hogy a tésztalap szélére 2-3 cm-es sávban ne kerüljön belőle. A réteslap két szélét hajtsd középre, majd egy konyharuha segítségével tekerd fel hosszában a rétest. A feltekert ringlós rétest tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezd az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha megsült, egy éles késsel forrón szeletelhető. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálalhatod.

Tejberizs sütve, gyümölccsel, karamellelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101015-tejberizs-sutve-gyumolccsel-karamellel.htmlVirgin forralt borhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-virgin-forralt-bor.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.