fokhagyma paradicsomszósz recept csirkehús ragu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olaszos csirkeragu, eredeti nevén cacciatora lényege az ízek nagyon egyszerű, de szerencsés kombinációja. Titka a friss rozmaring, az ízletes paradicsom és az olíva. 

iStockphoto
iStockphoto

A cacciatora vadásznét jelent, vagyis nyilvánvalóan ez az a fajta étel, amelyet az asszony Olaszországban a délelőtti vadászatból fáradtan hazatérő párjának készít. Nagyon alkalmas azonban népes vendégsereg számára is, mert jól elvan egyedül is a sütőben, nem kell bajlódni vele. Tökéletes választás hát hétvégi ebédnek is.

Hozzávalók:




- 1 kg feldarabolt csirke vagy ugyanekkora mennyiségű bontott csirke darabjai
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 4 babérlevél
- egy ág friss rozmaring
- 2 gerezd megtisztított fokhagyma
- 1,5 dl vörösbor
- liszt, behintéshez
- extraszűz olívaolaj
- 3 szardellafilé
- fél maréknyi kimagozott zöld vagy fekete olívabogyó
- 400 g jó minőségű konzervparadicsom

Elkészítés:




A csirkedarabokat szórjuk meg sóval és borssal, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a babérlevelet, a rozmaringágat és egy szétnyomott fokhagymagerezdet, majd öntsük rá a bort. Hagyjuk pácolódni legalább egy órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben tölt.

iStockphoto
iStockphoto

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra - gázsütőnél négyes fokozat. Szűrjük le a csirkét - a páclét ne öntsük ki -, majd konyhai törlőkendővel töröljük szárazra. Hintsük meg a húsdarabokat liszttel, majd a felesleget rázzuk le róla. Forrósítsunk fel egy tűzálló lábast, löttyintsünk bele egy kis olívaolajat, majd csak annyira süssük meg hirtelen a csirkéket, hogy világosbarna színt kapjanak. Tegyük félre a csirkéket, a lábast viszont vissza a tűzre, ebbe kerül ugyanis most a másik, felszeletelt fokhagyma. Gyenge lángon pirítsuk, amíg aranybarna lesz, akkor adjuk hozzá a szardellát, az olajbogyót, a konzervparadicsomot meg a csirkedarabokat a félretett páclével együtt. Forraljuk fel az egészet, fedjük le az edényt dupla réteg alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe másfél órára.

Ha letelt az idő, szedjük le a tetejéről az összegyűlt, felesleges zsiradékot, keverjük át, szükség esetén pedig sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a babérlevelet, a rozmaringágat, és tálaljuk salátával, tésztával - és legalább egy pohár kellemes vörösborral.

Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!



Jamie Oliver: Olasz kaják

A cikkben szereplő recept Jamie Oliver Olasz kaják című könyvéből származik. A Park Kiadó gondozásában megjelent kötetet a www.parkkiado.hu weboldalon megrendelheted.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Naphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.htmlTe hogyan főzöl? A horoszkópod elárulja!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110117-te-mit-fozol-a-horoszkopod-megmutatja.htmlÍgy készítsd a hortobágyi palacsintát! - videóval!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110113-igy-keszitsd-a-hortobagyi-palacsintat-videoval.htmlIlyen egy igazi szerelem: Fügetorta dióvalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110112-ilyen-egy-igazi-szerelemtorta-fugetorta-dioval.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.