Mi a csillagjegyed? - Ez a tökéletes otthon számodra

2011.02.01. 9:00

A csillagjegy a személyiségen belül az ízlést is befolyásolja. Horoszkópunkból megtudhatod, hozzád milyen környezet illik legjobban.

Kos

Ha Kos vagy, a számodra ideális otthon mindenekelőtt masszív. Egy tömör faházban remekül éreznéd magadat, a lényeg, hogy tartozzon hozzá egy szép nagy balkon. Szereted a természetet, szívesen túrázol, így azt sem bánod, ha egy egész erdő vesz körül. Az ideális lakásban a bejárati ajtón belépve is a masszív, strapabíró berendezési tárgyak dominálnak, szereted a fából készült bútorokat, a falakon és a kiegészítők között a meleg színeket. A nappalid hangulatát szép kandalló teszi tökéletessé, amelyben hideg téli napokon valódi fával be is fűthetsz.

Istockphoto


Bika

A legboldogabban egy kertes házban élhetsz, minél közelebb a természethez - például tóparton vagy erdőszélen. A lakásod berendezése egyáltalán nem a stílusról szól, hanem az egyéniségedről és a kényelemszeretetedről. A berendezés mindenhol lustálkodásra buzdít, a fotelek és kanapék kérik, hogy vesd beléjük magad, de így is elérsz mindent, karnyújtásnyira vannak tőled a fontos dolgok - mint például a távirányító. Vastag, puha szőnyegek borítják a padlót, melyek natúr színe megnyugtat és ellazít.

Ikrek

Az ideális otthon az esetedben egy többemeletes családi ház vagy lakás, ahol minden emeletet más-más, hozzád közelálló stílusban rendezhetsz be. Ha a több szint nem is adatik meg az otthonodban, a stíluskavalkádot még nem kell nézkülöznöd az egyes helyiségeket illetően. A zsúfoltság viszont nem a te asztalod: a szellősen berendezett szobák illenek hozzád, világos, élénk színekkel, ablakokkal, tükrökkel és kisebb-nagyobb lámpákkal, hogy elegendő fény legyen a lakásban. A bútorok esetében is egyszerűbb, egyedi darabokat válassz és kevés, de ízléses kiegészítőt.

Kérdezd szakértőnket! Varga Judit lakberendező


Rák

A Rák számára ideális lakás olyan, mint egy hatalmas gyerekszoba. Mindig van hely egy új plüssmacinak, kedvenc gyerekkori babád pedig kiemelt helyet kap a nappaliban. Az otthonod csak úgy sugározza magából a meghittséget, vendégeid azonnal otthonosan érzik magukat nálad. A bababútorokból persze már kinőttél, de a családias hangulatra határozottan törekszel. Szereted a pasztellszíneket, ezek illenek legjobban hozzád. Hogy fokozd a családias légkört, dobd fel a lakásodat családi fotókkal: kereteztesd be a kedvenceidet, és jelölj ki egy egész falrészt számukra.

Oroszlán

Legszívesebben egy királyi palotában laknál. Otthonod, legyen bármekkora, elegancia iránti vágyadat sugározza. Erre tudatosan is törekszel, inkább kevés bútorod van, de az minőségi és drága darab. A színek terén az aranyat vagy az azt idéző sárgát részesíted előnyben, valamint a gazdagságot szimbolizáló bordót, de a fényes fekete és fehér színeket is kedveled. A festésnél jobban illik hozzád a tapéta - ha a lakásod mérete megengedi, válassz nagymintás típust.

Istockphoto

Szűz

A Szűz az egyszerű és praktikus dolgokat szereti. Inkább a használhatóságra helyezed a hangsúlyt, nem a kinézetre. Ebben viszont nagyon kreatív vagy, mindig megtalálod a legpraktikusabb berendezési tárgyakat, amelyek esztétikusak, és illenek is egymáshoz. A falakat általában világos vagy natúr, pasztell árnyalatokra festeted, ezek ugyanis tisztaságot és egyszerűséget sugároznak. Az apró minták, fekete-fehér motívumok, kockák, csíkok vagy pöttyök egyszerűek, egyáltalán nem kirívóak, ezek tökéletesen illenek az egyéniségedhez.

Mérleg

Mérlegként imádod az ízléses, már-már művészien esztétikus berendezést. Az egyszínű falakat nálad fotók, reprodukciók vagy eredeti festmények díszítik, a lakás egészét pedig számtalan dekoratív kiegészítő. Az eleganciát sugárzó pasztellszínek állnak közel hozzád, a rikító árnyalatok és a giccses tárgyak taszítanak. A bútoraid könnyűek és egyszerűek, a hangsúly nem is ezeken van, hanem az ezeket díszítő szépségeken.

Még több ötlet a tökéletes otthonért

Siker és boldogság: így használd a színeket!

Dobd fel a fehér falat extra módszerekkel!

Színes szőnyegcsodák - A legújabb trendek

A legjobb színek a lakásban - Tedd, ne tedd!


Skorpió

Skorpió otthona különc és merész. Imádod a fekete falakat, bútorokat és dísztárgyakat, de az állatmintás berendezés sem lenne tőled meglepő. Jól illik a lakásodba egy hatalmas akvárium vagy terrárium, tovább erősíti az otthonod izgalmas hangulatát. Ha a sötét színekről nem szeretnél lemondani, de mégis szükség lenne fényre a lakásban, tükröket helyezz el a falakon. A tükrök segítségével optikailag tágítod is a teret.

Istockphoto

Nyilas

A Nyilas otthonát körbejárni felér egy Föld körüli utazással. Nyaralási fotók díszítik a falakat és minden szabad felületet, és a szuveníreknek is akad hely. De ne feledd: attól, hogy túl sok kiegészítőt halmozol fel, még nem stílusos a lakásod, inkább csak zsúfolt. Ráadásul az egymástól nagyon különböző tárgyak - bármilyen szép úti élmény is fűződik hozzájuk - elvonják egymásról a figyelmet. Díszíts, de csak módjával!

Bak

Bak lakása egészen puritán. A berendezés egyszerű, semmi cicoma, semmi díszítés, még a színekkel is szűkmarkúan bánsz. Csak olyan bútorokat engedsz be az ajtón, amelyeknek valóban hasznát veszed, és amelyekre tényleg szükséged van. Ahhoz, hogy meghittebbé tehesd az otthonod, nem kell giccsparádét rendezned, de egy-egy díszpárna, egy modern festmény vagy egy szép színes függöny még a világot is más fényben láttatja veled.

Nektek bejönnek a horoszkópok?


Vízöntő

Ha Vízöntő vagy, inkább a belváros közepén érzed jól magad, ott, ahol zajlik az élet, ahol mindennap cseveghetsz a szomszédokkal. Az otthonod nyitva áll a barátaid előtt, ennek megfelelően rengeteg az ülőhely a lakásban. Minden helyiség színes, hangulatos és egyben lakályos, ez többek között a szép képeknek és a kisebb-nagyobb csecsebecséknek is köszönhető, melyekkel szívesen díszíted az otthonod. Érdemes növényeket is tartanod, a zöld szín nagyon jó hatással van rád, fokozza amúgy is kreatív energiáidat.

Halak

Halakként számodra egyáltalán nem fontos, hogy a lakásod trendi legyen. Azt viszont el sem tudod képzelni, hogy ne sugározza teljes egészében magából az egyéniséged. Akár kertes házban, akár egy lakótelepen laksz, az otthonodban harmónia uralkodik, hiszen az a te kis világod. A falak és a berendezés általában a víz, az ég színét tükrözi, de a napsárga is jelen van. Kedveled a kontrasztokat - az ízlésedbe még az is belefér, ha például az étkezőasztal körül különböző stílusú székek állnak.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Te hogyan főzöl? A horoszkópod elárulja!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110117-te-mit-fozol-a-horoszkopod-megmutatja.html Melengető dekortippek, hangulatos zugok - 1. részhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101113-oszi-dekortippek-hangulatos-zugok-1-resz.html Ne félj a sötét színektől!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101112-ne-felj-a-sotet-szinektol.html Vágyfokozó Feng Shui tippek hálószobábahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-vagyfokozo-feng-shui-tippek-haloszobaba.html
bútordekorációszíneklakberendezéshoroszkóp