farsang recept fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem farsang a farsang fánk nélkül, még akkor sem, ha nem éppen fogyókúrás süti, és elkészítése sem egyszerű. De egy évben egyszer azért érdemes nekiveselkedni, a frissen sütött farsangi fánk házi baracklevárral leöntve ellenállhatatlan finomság.

A fánksütés története egészen Egyiptomig nyúlik vissza, legalábbis II. Ramszesz fáraó sírjának domborművén már felismerhető egy "fritőz", amiben csigaszerű süteményeket sütnek ki a rabszolgák. Később is számos kultúrában szerepelt a fánk, mint kultikus sütemény, majd pedig a farsangi mulatságok hiányozhatatlan kellékévé vált.

iStockphoto
iStockphoto

Hozzávalók:















Elkészítés:






Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



3 millió forint a világ legdrágább menüjehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110204-a-vilag-legdragabb-bufeje-3-millio-forintert-kinalja-otfogasos-menujet.htmlSertéssült almával, különleges fűszerekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110202-sertessult-almaval-kulonleges-fuszerekkel.htmlÍgy fogyj édességgel, bűntudat nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110201-fogyokuras-edesseg-a-gyumolcskosar-receptje.htmlOlaszos csirkeragu gazdagon, Jamie módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110128-olaszos-csirkeragu-jamie-olivertol.htmlNaphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.