túrófánk recept fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdemes kipróbálni farsang tájékán egy, a hagyományostól eltérő fánkreceptet is, a túrófánkot. Nagyon finom, így könnyen lehet, hogy állandó szereplője lesz a családi ebédeknek.

Thinkstock
Thinkstock

Hozzávalók (2-4 személyre):


- 25 dkg túró
- 4 db egész tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél kávéskanál sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez
- baracklekvár, porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:


Alaposan keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, majd 10 percig pihentesd a tésztát. Ezalatt serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Fontos, hogy legalább kétujjnyi legyen az olaj, különben a fánkok nem tudnak - maguktól - megfordulni benne. Két, vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából szaggasd a forró olajba a fánkokat. Figyelj arra, hogy fél evőkanálnál nagyobbat ne szaggass, mert akkor túl nagyra dagadnak a fánkok, és nem fordulnak meg maguktól. Ne tegyél egyszerre többet az edénybe, mivel a fánkok megdagadnak, és nem lesz helyük Ha szükséges, vagyis nem fordultak meg maguktól, akkor néhányszor fordítsd meg a fánkokat, és körülbelül 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Ha kész, papírtörlőn jól csepegtesd le, és baracklekvárral vagy porcukorral meghintve tálald.

Van egy jó recepted? Töltsd fel Recepttárunkba, és oszd meg mással is!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.