nőgyógyászati vizsgálat tinédzser
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nőgyógyász széke ijesztő lehet egy kislány számára, de akár még egy tinédzserben is okozhat szorongást. Holott vannak élethelyzetek, amikor elkerülhetetlen a találkozás. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical gyermeknőgyógyászati szakvizsgával rendelkező orvosa ezekről és a szülők számára fontos tudnivalókról beszélt.

Thinkstock
Thinkstock

A szorongás oldható

Természetes, hogy azok a lányok, akik életükben először járnak nőgyógyásznál, tartanak ettől a helyzettől. A kisebbeket a fém műszereken kívül az is megijesztheti, hogy nem tudják, mi vár rájuk. Sok anyuka attól is fél, hogy a még érintetlen kislány a vizsgálat során sérül meg, holott a szakembernek sokszor nem is kell hozzáérnie a kis pácienshez. Előfordul, hogy, ha szükséges, a végbélen keresztül történik a vizsgálat, ez pedig nem okoz sérülést.

Fórum: Mikor jött el a felvilágosítás ideje?




A leggyakoribb problémák

nőgyógyászati problémák
tinédzserek

Thinkstock
Thinkstock

szexuális úton terjedő betegségekszexuális aktus
A felvilágosítás kulcsfontosságú

szexuális felvilágosításgyermeknőgyógyász

Thinkstock
Thinkstock



www.oxygenmedical.hu

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



23 éves a világ legfiatalabb nagymamájahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110308-23-eves-a-vilag-legfiatalabb-nagymamaja.htmlEgy kádban fürödtek - terhes lett a testvérétől a 14 éves lányhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110305-egy-kadban-furodtek-terhes-lett-a-testveretol-a-14.htmlBizarr gyerekkönyvek, amit jobb, ha nem veszünkhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110304-bizarr-gyerekkonyvek-amit-soha-ne-vegyel-meg.htmlHalva született, de 25 perc múlva feléledt a csecsemőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110303-halva-szuletett-de-25-perc-mulva-feleledt-a-csecsemo.htmlCiki, ha valaki 15 évesen még szűz - Tinik és a szexhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110224-tinedzserek-es-kamaszok-tevhitei-a-szexrol.html7 évesen segített világra hozni testvéréthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110223-7-evesen-segitett-vilagra-hozni-testveret.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.