5 hatékony striagyilkos krém terhességi csíkok ellen - Bababőr várandósan is

terhesség testápolás krém körkép kozmetikum bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A striák gyors hízás vagy fogyás, de akár testépítés miatt is kialakulhatnak, ám legfőképpen a várandósság alatt szaporodnak meg, amikor a bőrnek hirtelen kell tágulnia. Ezek a bosszantó kis hegek, melyek a bőr alatti kötőszövet elszakadásának következményei, általában a hason, mellen, comb- és csípőtájékon jelennek meg. Mivel szinte lehetetlen megszabadulni tőlük, jobb a megelőzésre fektetni a hangsúlyt.

Általában hajlam kérdése a "csíkosodás". Van, akin akár 20 kg hízás is alig hagy nyomot, más ennek töredékétől is rengeteg striát fedez fel magán. A csíkok megjelenése ellen tehetünk azáltal, hogy rendszeresen sportolunk - kismamaként az állapotnak megfelelő, kímélő módon -, és folyamatosan gondoskodunk a bőr rendszeres hidratálásáról. Emellett igen hatásos módszer a striák elleni krémek - például a következő öt - rendszeres használata is.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Pregnacare krém terhességi csíkok megelőzésére

A Pregnacare masszírozó krémje hidratálja és táplálja a bőrt, utóbbi tágulása során védi a feszülő kollagénrostokat a sérülésektől. Ha hajlamos vagy a striákra, a terhesség során, valamint az után is ajánlott használni, hogy a szülés utáni fogyás során se keletkezzenek újabb csíkok a bőrön. A krémet egyszerűen csak masszírozd a kényes területeken a bőrödbe addig, amíg jól fel nem szívódik. Használd reggel és este is. A készítmény 100 ml-es kiszerelésben kapható, ára 4500 és 5000 forint között mozog.


AVENT Stria megelőző testápoló krém

Az AVENT Stria megelőző készítményének különlegessége, hogy kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfontosabb hatóanyagai a kakaóvaj, a mandula- és papayaolaj, valamint a tengerialga-kivonat. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, növeli a bőr feszességét, így segít megelőzni a striák kialakulását. A feszesítésen kívül hidratál, tonizál, megnyugtatja a viszkető bőrt, ráadásul a már meglévő csíkok halványítására is használható. 200 ml-es kiszerelésben kapható, ára 2500 forint körül mozog.


BABÉ terhességi csíkok elleni krém

A BABÉ terméke a striák megelőzésében és a már kialakult csíkok regenerálásában is segít, mivel esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek rugalmassá és feszessé teszik a bőrt. A készítmény emellett hidratál is. Masszázskrémről van szó, tehát ajánlott úgy használni, hogy naponta kétszer alaposan, körkörös mozdulatokkal masszírozod be a bőrbe, és megvárod, míg teljesen felszívódik. A kezelést a terhesség után is érdemes folytatni. A masszázskrém ára elég borsos, átlagosan 6000 forint körül alakul, viszont 200 ml-es flakonban kapható.

Vichy terhességi csíkok elleni krém

A Vichy nőgyógyászok által tesztelt krémje táplálja és hidratálja a feszülő bőrt, helyreállítja annak szerkezetét, így a meglévő striák halványítását is remélhetjük használatától. Tápláló növényi olajokat tartalmaz, emellett hidroxiprolinnak és szilíciumnak köszönheti hatását. Ajánlott naponta kétszer bemasszírozni a bőrbe - mivel könnyű állagú, nagyon jól felszívódik. Nem tartozik az olcsó krémek közé, a 125 ml-es kiszerelés ára nagyjából 5000 és 6000 forint között mozog.


Milupa terhességi krém

Az eddigieknél jóval barátságosabb áron, 1300 forint körüli áron kapható a Milupa terméke, igaz, ezért a pénzért csak 75 ml-t kapsz. A készítmény nagy előnye, hogy színezőanyagoktól mentes, a bőr pH-értékének megfelelő vegyhatású, ezért érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlott. E-vitamint is tartalmaz, amelynek köszönhetően hidratál, puhává és selymessé teszi az igénybe vett bőrt. Tápláló, kicsit nehezebben kenhető, zsíros krém, viszont a bemasszírozás során jól felszívódik.

Hasznos tanfolyamok kismamáknak - Mielőtt jön a babahttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110325-hasznos-tanfolyamok-kismamaknak-mielott-jon-a-baba.htmlOtthonszülés pro és kontra - És a jövőhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110318-otthonszules-pro-es-kontra-es-a-jovo.htmlLapos, kényelmes, de nőies cipők tavaszra, kismamáknakhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110311-lapos-kenyelmes-de-noies-cipok-tavaszra-kismamaknak.htmlKarcsúsító blézerek pocakosoknakhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110217-karcsusito-blezerek-kismamaknak.htmlNa, terhes vagy már? - Amikor nehezen jön össze a babahttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20101208-na-terhes-vagy-mar-amikor-nehezen-jon-ossze-a.htmlMiért tart kilenc hónapig kihordani egy embergyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20101202-miert-tart-kilenc-honapig-kihordani-egy-embergyereket.htmlTények és tévhitek: császármetszés vagy hüvelyi szüléshttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20100902-tenyek-es-tevhitek-csaszarmetszes-vagy-huvelyi-termeszetes-szules.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.