Az 5 legfinomabb illat a lakásba - Költöztesd be a tavaszt!

illóolaj tavasz légfrissítő illat gyertya lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal már az is elég ahhoz, hogy jól induljon a reggeled, ha friss virágok illata vagy a lenge tavaszi szellő frissessége ébreszt. Ha vidéken élsz, erre nagyobb az esélyed, ha viszont nagyvárosban vagy forgalmas helyen, hívd segítségül a lakásillatosítókat.

Megnéztük a legnépszerűbb gyártók kínálatát, és kiválogattunk néhány tavaszi különlegességet, amelyek minden bizonnyal téged is rabul ejtenek majd.

Thinkstock
Thinkstock

Illatos virágcsokor - minden nap

Nincs mindenkinek lehetősége nap mint nap virágcsokrokkal telehalmozni a lakását csak azért, hogy kellemes illat uralkodjon a falak között. Ha te is sajnálod erre a pénzed - esetleg a virágokat óvnád -, szerezd be az angol Claremont&May illatosítóját. A Cut Flowers nád diffúzora a vágott tavaszi virágok illatával tölti meg az otthonodat. A termék azonban nem csak természetes illatával hódít: az egyszerű vonalú, de mutatós üvegcse dekoratív látványt nyújt.

www.claremontandmay.com
www.claremontandmay.com

A diffúzorhoz tíz nádat mellékelnek, ezek felszívják az alkoholmentes illatos olajat, és egyenletesen, a gyertyáknál biztonságosabb módon szórják szét az illatot a lakásban. A diffúzor, melyet Budapesten az Ambiente üzleteiben szerezhetsz be, 220 ml-es kiszerelésben kapható, ára pedig nagyjából 5000 és 6000 forint között mozog.

Napsütés és a tenger illata - otthon

Képzeld el, hogy a házimunka helyett napsütötte tengerparton sétálsz, ahol gyengéden simogat a langyos szellő, mely messzi narancsvidékek illatát hordozza. Ha tetszik a kép, akkor költöztesd be az otthonodba a Yankee Candle Beach Walk diffúzora segítségével. A Yankee Candle illatosítója a tengeri pézsma és a sós tengervíz illatával kényeztet, csipetnyi narancsvirággal és mandarinnal.

www.yankeecandle.com
www.yankeecandle.com

Ez a diffúzor is biztonságosan és egyenletesen illatosítja a levegőt, ráadásul az üveg tartalma nem illan el gyorsan. A diffúzor ára 3000 és 4000 forint között mozog, de az illatot nem csak ebben a kiszerelésben szerezheted be: a cég kínálatában találni autóillatosítót, illatgyertyát és lakásillatosító spray-t is.

Csábító cseresznyevirág - cigiszag ellen is

Ha előfordul, hogy rágyújtasz a lakásban, vagy a vendégeidnek engeded meg néhanapján, hogy elszívjanak egy cigarettát, akkor tanácsos olyan lakásillatosítót beszerezned, mely nem elnyomja a szagokat, hanem semlegesíti azokat, és úgy tölti meg kellemes aromákkal az otthonod.

A Brise Sense&Spray japán kert illatú légfrissítője jó választás, ráadásul az automata légfrissítő megújult külsejének köszönhetően lakásod diszkrét dísze is lehet.

www.briseillatvarazs.hu
www.briseillatvarazs.hu

A termék különlegessége, hogy mozgásérzékelővel látták el, így feleslegesen nem permetezi a parfümöt - mozgás esetén sem mindig, csupán 20 percenként fúj egyet. Az automata funkció mellett lehetőség van arra, hogy magad is szabályozd, ehhez csupán egyetlen gombot kell megnyomnod rajta. Ára baráti: a japán kert friss, virágos illatát körülbelül 1500 forintért viheted haza.

Narancsvirág a Földközi-tengerről

A narancsfák virágzáskor kellemesen édeskés illatot árasztanak. A Földközi-tenger vidékén nagy népszerűségnek örvend ez az illat, olyannyira, hogy az apró, fehér virágokat nemcsak a fákon élvezik, hanem le is párolják őket, az így előállított narancsvirágvizet pedig a szobák és az ételek illatosításához használják többek között.

Ezt a pompás illatot kölcsönzi az otthonodnak a L'Occitane Fleur Cherie illatgyertyája is, ami önmagában felér egy egész liget virágzó narancsfával.

www.loccitane.hu
www.loccitane.hu

A 100 grammos illatgyertya nagyon sokáig elég, mert egyenletesen, kellemesen árasztja finom illatát, és lassan ég. Éppen ezért legfeljebb egy nap négy órán át tanácsos égetni. Az illatgertya ára 4000-6000 forint között mozog.

Muskátli és levendula tánca

A Colonial Candle Simple Breeze illatgyertyájában friss, ózondús árnyalatok emelik ki a muskátli és a levendula virágos illatát, a friss levegő erejét pedig a pézsma és szantálfa hivatott felidézni.

www.colonialcandle.com
www.colonialcandle.com

A Colonial Candle illatgyertyáját úgy alkották meg, hogy akár 100 órán át égjen, és a viasz teljesen elfogyjon a végére. Utóbbi kiváló minőségű, ahogy azok a hozzáadott illóolajok is. A gyertya különlegessége, hogy két kanóccal látták el, melynek köszönhetően szabályozhatod az illatok erősségét. A gyertya ára 3000 és 6000 forint között mozog.

Így szüntesd meg örökre a hűtő szagát! - Filléres csodaszerekkel a konyhábólhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110405-igy-szuntesd-meg-orokre-a-huto-szagat-csodaszerekkel-a.htmlFilléres, libidónövelő csodaszerek a jobb szexérthttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110216-filleres-libidonovelo-csodaszerek-a-jobb-szexert.htmlŰzd el végleg a szagokat és a vízkövet! - 150 forintbólhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110325-hazi-praktikak-ecettel-szagok-foltok-vizko-ellen.htmlÍgy űzd el végleg a penészt a lakásból! - 200 forintból, természetesenhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110512-igy-uzd-el-vegleg-a-peneszt-a-lakasbol-200.htmlVirágtenger az erkélyen - 3 igénytelen, de gyönyörű növényhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110505-viragtenger-az-erkelyen-4-igenytelen-de-gyonyoru-noveny.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.