Brutális módon kövezték halálra a 19 éves lányt! - A szépsége okozta a bajt

gyilkosság halál vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halálra köveztek egy 19 éves muszlim lányt, csupán azért, mert szeretett divatosan öltözni, és egy szépségversenyen is elindult.

Miután egy hétig keresték, a 19 éves Katya Koren halálra kövezett holttestét az otthonához közeli erdőben találták meg, a Krím-félszigeten. A nyomozók az ügy kapcsán három tinédzsert tartóztattak le, akik azt állították, hogy a lányt iszlám vallási okok miatt ölték meg. Tettüket nem bánták meg, sőt, szerintük Katya megsértette az iszlám vallásjog hagyományait. A fiatal nő ugyanis szeretett divatosan öltözködni, és nemrég elindult egy szépségversenyen is Ukrajnában, melyen hetedik lett. Ez a viselkedés a fiúk szerint halálbüntetést érdemelt.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

Az iszlám joghagyományban egyes helyeken a mai napig halálra ítélhetik és megkövezhetik a házasságtörőket. A halálbüntetéshez egyébként négy férfi szemtanú egybehangzó vallomása szükséges, miszerint látták a házasságtörés aktusát. A kivégzéseket az elmúlt években a nemzetközi jogvédők kampányainak hatására egyre inkább csökkenti az iszlám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.