Egyéves kislányokat is operáltak fiúvá Indiában! - A lányok nem értékesek

operáció nemi identitás India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indiában öt év alatti kislányokon is végeznek nemátalakító műtétet, az országban ugyanis csak a fiúgyermekek értékesek. Az operációkra egy újságírónő hívta fel a figyelmet, aki azóta már halálos fenyegetéseket is kapott.

Évtizedek óta küzdenek az emberjogi egyesületek azért, hogy javítsanak az Indiában élő lánygyerekek egy részének sorsán - számolt be a Borsonline. India több tartományában ugyanis csak a fiúgyermekek értékesek - a lányokat akár megölni is hajlandóak, hiszen azok általában rossz munkaerőt jelentenek a családnak, miközben rengeteg pénzbe kerül a felnevelésük. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek az országban, különösen Indore városában a nemátalakító műtétek, amelyeket egy és öt év közötti kislányokon is hajlandóak elvégezni. A gyerekeket saját szüleik viszik a műtétre, és akár egész életükre szóló hormonkezelésben is részesítik őket csak azért, hogy lányok helyett fiúk legyenek.

Istockphoto
Istockphoto

Hét sebész is működik a városban

Ahogy azt a Borsonline-tól megtudtuk, a Hindustan Times újságírónője, Taslima Nasreen hozta először nyilvánosságra az ügyet, akinek bizonyítékai is vannak arra vonatkozóan, hogy a városban nem is egy, hanem hét sebész is végez ilyen átalakításokat - az újságírónő információi szerint az egyes sebészek fejenként már legalább két-háromszáz műtéten vannak túl. Az átalakító műtét ára körülbelül hatszázezer forintnak megfelelő összeg. Nasreen információi szerint a szóban forgó orvosok eddig fejenként két-háromszáz műtétet végeztek már el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.