Forradalmi újdonság! Nők millióinak jelenthet megváltást az új édesség

PMS csokoládé menstruáció fájdalomcsillapítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre lelkiismeret-furdalás nélkül nyúlhatnak a nők a csokoládé után, egy cég ugyanis olyan termékkel állt elő, amely gyulladáscsökkentő összetevőinek - a barátcserjének és az áfonyának - köszönhetően enyhíti a menstruációs fájdalmakat.




Thinkstock, Coco PMS: www.xanconfections.com
Thinkstock, Coco PMS: www.xanconfections.com

Minden harmadik nőt érint a PMS

A menstruáció előtti két hétben a nők egyharmada szenved premenstruációs tünetektől, melyeket a progeszteronszintben bekövetkező változások okoznak. A tünetek a hasgörcstől kezdve a fáradtságon át az egészen elviselhetetlen fájdalmakig terjedhetnek. Az új csokoládé kifejlesztése is az amerikai Xan Confections cégnek köszönhető, Coco PMS nevű termékük azonban csak egy a cég széles termékskálájáról. További termékeik közt szerepel a CocoHeart, amely az egészséges szívhez segíti hozzá fogyasztóit, valamint a Coco Preggers, mely jótékonyan hat a várandósokra, mivel 200 mikrogramm folsavat és omega-3 zsírsavat is tartalmaz.

Az úgynevezett funkcionális csokoládék piaca egyre nő, de Angliában például még így is mindössze két százalékát teszik ki a teljes csokoládépiacnak, és ez az arány az Egyesült Államokban sem sokkal magasabb. "A csokoládéra mindig is inkább úgy tekintettek az emberek, mint élvezeti cikkre, nem pedig úgy, mint egy gyógyhatású készítményre. Az, hogy a csokoládé jótékonyan hat a szívre, segít egy egészséges magzat kihordásában vagy csökkenti a PMS tüneteit, a legtöbb ember számára újdonság. De a nőknek végre lesz valami elfogadható kifogásuk, hogy miért is kell folyton csokit enniük" - összegezte véleményét Jane Barnett, a Mintel piackutató cég innovációs szakembere.

Tipp! Többszáz pötty egy helyen! Nézd meg képgalériánkat!



Körömerősítő, hajnövesztő, zsírbontó csodaszer - Íme, az örök élet itala!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110705-koromerosito-hajnoveszto-zsirbonto-csodaszer-ime-az-orok-elet-itala.htmlMéregtelenít, fogyaszt, szépít és ingyen van - A víz jótékony hatásaihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110701-meregtelenit-fogyaszt-szepit-es-ingyen-van-a-viz-jotekony.html5 szupertáplálék, amiből annyit ehetsz, amennyit akarsz - Nem fogsz híznihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110622-5-szupertaplalek-amibol-annyit-ehetsz-amennyit-akarsz-nem-fogsz.htmlNem szemét! Kidobnád, pedig izmosra fogyhatsz vele - Mi az?http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110608-nem-szemet-kidobnad-pedig-izmosra-fogyhatsz-vele-mi-az.htmlZsírolvasztó, fiatalító vitaminbomba - Így fogyj szederrel!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110601-zsirolvaszto-fiatalito-vitaminbomba-igy-fogyj-szederrel.htmlA leghatékonyabb méregtelenítő turmix receptje - Takarítsd ki a szervezeted!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110523-a-leghatekonyabb-meregtelenito-turmix-receptje-takaritsd-ki-a-szervezeted.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.