Így tartsd ellenőrzés alatt a gyereket a világhálón! - A legjobb virtuális bébiszitterek

szoftver gyerekek internet weboldal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A weben könnyen találkozhat a gyermek számára káros tartalommal. A felügyeletet azonban megoldhatod egy úgynevezett virtuális bébiszitterrel is.

Thinkstock
Thinkstock

Hiába vannak figyelmeztető jelzések az interneten egyes oldalak tartalmára vonatkozóan, ezek egy kattintással megkerülhetők. Így ha a gyermeked kíváncsi, gyakorlatilag semmilyen akadály nem áll az útjába, hogy 18 éven felülieknek szóló tartalommal találkozzon. Ám nemcsak a szexoldalak, de a chatoldalak sem rejtenek kevesebb veszélyt magukban. A gyermeki naivitás és a kíváncsiság ugyanis sokkal erősebb, mint a veszélyérzet, így könnyen okozhat galibát akár saját magára, akár a családi békességre, biztonságra nézve. A szakembereknek köszönhetően azonban már könnyen lehet találni olyan szoftvereket, amelyekkel garantáltan lekorlátozhatod a számára látogatható oldalakat.

Tipp! Plasztikázott férfiak a sztárvilágból! Kattints a képgalériáért!



Virtuális bébiszitter a felügyeletre

A fentiek ellenére a legnagyobb biztonságot az jelentheti, ha a számítógépre telepítesz valamilyen gyermekzárként működő szoftvert. Persze a Windows Vista operációs rendszerbe a fejlesztők már beépítették ezt a funkciót, ezt azonban a nagyobbak már nagyon könnyen ki tudják kapcsolni. A gyermekfelügyelő programok azonban ennél bonyolultabbak. Ezek elsődleges feladata, hogy bizonyos oldalakat könnyedén elzárhatsz a gyermek elől, egyszerűen nem engedi azokat megnyitni. Emellett lehetőség van velük arra is, hogy időkorlátot szabj a gyerek internetezésére.

Ugyan ezek között lehet fizetős verziókat is találni, melyek jellemzően több biztonsági megoldást nyújtanak számodra, ez talán az a program, amire mindenképpen megéri némi pénzt áldozni a gyermeked biztonsága érdekében.

Thinkstock
Thinkstock

Magyar fejlesztés: Biztonságos böngészés

A program egy összefogás keretén belül jött létre, amelyről a honlapjukról több információt is szerezhetsz. A szoftver letöltése szinte teljes körű biztonságot nyújt a gyermek internet előtt töltött óráira. Ez ugyanis túlmutat azon, hogy bizonyos oldalakat blokkol, ami nagy előnye, hiszen a közösségi oldalak helytelen használata is veszélyt rejtegethet.

Egyedülálló fejlesztésnek számít, hogy kizárólag szülői engedéllyel lehet képeket feltölteni. Többnyelvű szöveges elemzést és szűrést tud végrehajtani, így a chates beszélgetések is ellenőrizve vannak, tiltott tartalom esetén pedig bekapcsol a riasztási funkció. A szűrő viszont nemcsak a szöveges, de a fényképes tartalom ellenőrzésére is képes, ennek köszönhető az is például, hogy kihívó képeket sem enged feltölteni a program.

Innen töltheted le: http://biztonsagosbongeszes.hu

Tipp! Nézz be Jennifer Lopez luxusotthonába! Kattints a képgalériáért!


Parental Control a Symatectől

A Norton Online Family a webes figyelés és letiltás, valamint időkorlát funkciója mellett a legapróbb részleteket is tartalmazó összegzést is képes készíteni számodra. Így minden online tevékenységről információt szerezhetsz, amit akár e-mailben is lekérhetsz, így bármikor könnyen láthatod, mit csinált a gyerek az interneten. Mindemellett nemcsak a közösségi oldalakat, chateket figyeli a program, de a kereséseket is ellenőrzi, így megtudhatod azt is, hogy miknek keresett utána a neten.

A szolgáltatást itt találod: https://onlinefamily.norton.com/familysafety/loginStart.fs

Hasonló, bár angol nyelvű program egyébként a Safeldtől a Child Control is - itt találod: http://www.salfeld.com/software/parentalcontrol/index.html

Thinkstock
Thinkstock

Magic Desktop: előbb a tanulás

A szoftver egy igazi virtuális bébiszitter Windows operációs rendszerekre. A gép bekapcsolásakor automatikusan ez a felület jön be, hiszen a klasszikus asztal csak jelszó beírása után érhető el, amivel a saját dokumentumaidat is védheted a véletlen balesetektől. A Magic Desktop elsőként a házifeladatok elvégzését engedélyezi, és csak a tanulás után nyílik lehetőség arra, hogy a játékokhoz vagy az internethez hozzáférjen a gyermeked. A káros tartalomtól úgy védheted, hogy a böngésző csakis azokat az oldalakat engedi megnyitni, amelyeket te korábban engedélyeztél, megadtál a rendszernek, így egyszerűen szabályozhatod a látogatott oldalak körét.

Innen töltheted le: http://www.magicdesktop.com/hu/

Tipp! Ijesztő fotósorozat a híres színésznőről! Kattints a képgalériáért!



Így neveld önállóságra a gyereket! - Ha már nem jár napközibehttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110912-igy-neveld-onallosagra-a-gyereket-ha-mar-nem-jar.htmlKényes téma: szexuális felvilágosítás gyerekkorbanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110826-kenyes-tema-szexualis-felvilagositas-gyerekkorban.html5 szülői baklövés iskolakezdésnél, amivel örökre megutáltathatod a gyerekkel a sulithttp://www.life.hu/anyaskodj/20110811-5-szuloi-bakloves-iskolakezdesnel-amivel-orokre-megutaltathatod-a-gyerekkel-a.htmlFinnyás és válogat? Így vedd rá a gyereket, hogy mindent megegyen!http://www.life.hu/anyaskodj/20110805-finnyas-es-valogat-igy-vedd-ra-a-gyereket-hogy-mindent.htmlEgyetlen kattintás, amely életre szóló sérülést okozhat a gyerekbenhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110802-egyetlen-kattintas-amely-eletre-szolo-serulest-okozhat-a-gyerekben.html5 idegesítő anyukatípus, aki kihúzza a gyufát a gyermekteleneknélhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110725-5-idegesito-anyukatipus-aki-kihuzza-a-gyufat-a-gyermekteleneknel.htmlGyerekek a közösségi portálokon: a legnagyobb veszélyek, melyek leselkednek rájukhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110712-igy-befolyasoljak-a-gyerekek-szemelyiseget-a-kozossegi-portalok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.