Lakásdekor befőttesüveggel: izgalmas megoldások látványos fotókon

2012.09.11. 14:24

Az egyszerű üvegedény némi fantáziával és egy kis időráfordítással mutatós lakásdekoráció lehet, aminek nem a kamrában van a helye.

Virágvázaként: egyszerű, de nagyszerű

A kiürült befőttesüveg legegyszerűbb felhasználási módja, ha mutatós vágott virágokat teszel bele. A vázákká avanzsált üveg csúnya száját eltünteti a köré tekert csinos és színes szaténszalaggal. A vidéki romantika rajongói spárgával tehetik meg ugyanezt. Akinek nem tetszik a színtelen üveg, szalvétatechnikával pillanatok alatt színpompás üvegvázát kreálhat magának.

http://organizeyourstuffnow.com/wordpress, http://greenartbox.blogspot.com

Tárolóként: a praktikustól a romantikusig

A befőttesüvegből - eredeti funkcióját megőrizve - készíthetsz irodai tárolót. Jól mutatnak benne a színes ceruzák, filcek, kihúzók; a kisebb méretűeket használhatod gemkapcsok és egyéb íróasztali kacatok tárolására. Ugyanígy az idei nyaralás tárgyi emlékeivel - a tengerparti homokkal és kagylóval vagy a Balatonról származó kecskekörmökkel - is telerakhatod.

http://naturalmoderninteriors.blogspot.com, http://www.etsy.com/shop/SaltonRiviera

Fényszelenceként: a régimóditól a modernig

Szinte adja magát az ötlet, hogy a széles szájú üveget mécsestartóként használd. Ha szereted a romantikát, borítsd körbe az üveget csipkével! Az így keletkező fényjátékot imádni fogod. Bár már nem aktuális, de nyáron a kertet vagy az erkélyt is díszítheted felaggatott befőttesüvegekkel, amelyekben mécsesek pislákolnak.

http://www.noimpactbride.com, http://katemillerevents.com

A mécsesláng helyett égővel is fényt varázsolhatsz az üvegbe. A karácsonyi égősort körbetekerve rajta vagy beletuszkolva, különleges, világító dekorelemet kapsz. A feketeöves hobbibarkácsolók pedig rusztikus lámpaburát is készíthetnek belőle.

http://foreignquang.blogspot.com, http://www.etsy.com/shop/EarthSeaWarrior

Képtartóként: egyszerűen kreatív

Először fogalmunk sem volt, mi köze egymáshoz a kedvenc fotóinknak és a befőttesüvegnek egészen addig, amíg meg nem láttuk ezt a különleges, de pofonegyszerű megoldást. Az embernek nincs más dolga, mint kiválasztani néhány kedvenc képét, összegyűjteni néhány befőttesüveget, és belerakni a képeket egy-egy üvegbe. Az eredmény mutatósabb, mint valaha is gondoltuk volna.

http://thepurposedheart.com

Polcdekorációként: édes gyönyörűség

Ha már az üvegek teletömésénél tartunk, nem kell megállni a szokványos tárgyaknál. Tehetsz bele a sima helyett színes üvegkavicsot, színtelen üveggyöngyöt, színes selyempapír-gombócokat, ajéndékokra biggyeszthető, előre gyártott masnikat, kígyózó szalagokat, de még színes cukorkákat is.

http://imsharingthewealth.blogspot.com

Látványdesszertként: a szemet is laktatja

A kedvencünk viszont a "csináld magad" esküvőkön is rendszeresen felbukkanó, ultradivatos befőttesüvegbe zárt süti. A különböző blogokon nemcsak mennyei receptekre bukkanhatsz, ha rákeresel a "jar cake" szóra, hanem szemet gyönyörködtető finomságokra is. Egy biztos: ez a dekorációs csemege nem díszíti hosszú ideig az ebédlőasztalt!

http://tast-e.blogspot.com, http://mycakies.blogspot.com

Látványos faldekorációk fillérekből, festés és tapétázás nélkülhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101108-feher-a-fal-dobd-fel-matricaval.html Luxuskiegészítők megfizethető alternatívái - Pompa fillérekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111023-luxuskiegeszitok-megfizetheto-alternativai-pompa-fillerekbol.html I love Hungary, avagy lakásdekor matyóhímzéssel - Hazai motívumok modern köntösbenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111019-i-love-hungary-avagy-lakasdekor-matyohimzessel-hazai-motivumok-modern.html Lakj a kedvenc filmedben! - Trendi kiegészítők és dekorötletek a filmvászonrólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111010-lakj-a-kedvenc-filmedben-trendi-kiegeszitok-es-dekorotletek-a.html Gombold be a lakásod! - Látványos fotókon a filléres alapanyagokból készült dekorációkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110930-gombold-be-a-lakasod-latvanyos-dekoraciok-filleres-alapanyagbol.html 4 rabul ejtő hely a lakberendezés és a dizájn szerelmeseinek - Budapest ékszerdobozaihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110915-4-rabul-ejto-hely-a-lakberendezes-es-a-design-szerelmeseinek.html
lakberendezésüvegötletdekoráció