Stahl konyhája: Marcipános muffin

2011.11.25. 2:42

Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]"Gyengém a marcipán, és gyengém minden, ami marcipánnal készül. Ezenkívül van egy marcipán-testvérem is, azaz olyan barátnőm, aki hozzám hasonlóan megrögzött marcipánrajongó, még a macskáját is Marcipánnak hívják.

Az esküvői bulijára természetesen marcipános muffint készítettem: a tésztába szűzies, hófehér marcipánmasszát reszeltem, és a muffinok tetején is megtartottam a fehér-fehér koncepciót, mert a máz fehércsokiból volt. Csak egyetlen buja pontot engedélyeztem: mindegyiken fél szem koktélcseresznye piroslott."

Stahl Judit

Még több recept Judittól a Stahl.hu-n - kattints ide!


Hozzávalók a tésztához:

- 15 dkg fehér marcipánmassza
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál színtelen keserűmandula-aroma
- 2 tojás
- 1 citrom
- 15 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1/2 dl tej

Hozzávalók a mázhoz:

- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál tejszín

Hozzávalók a díszítéshez:

- 3 dkg vékonyra szeletelt, pirított mandula
- 6 szem koktélcseresznye, félbevágva

Forrás: [origo]
Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük, megdermesztjük.

2. A tésztához a puha vajat, a cukrot és a keserűmandula-aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és a reszelő nagy lyukú oldalát használva hozzáreszeljük a megdermesztett marcipánt, a kisebb lyukú oldalán pedig a citrom héját. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.

3. Ezalatt megcsináljuk a mázat. A fehércsokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, 2 perces kevergetéssel langyosra hűtjük, aztán 10-15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben.

4. Amikor a megsült muffinok kihűltek, vékonyan levágjuk a tetejüket, hogy a felületük sima legyen. A mázat robotgéppel átkeverjük, arányosan rájuk kanalazzuk, és feldíszítjük őket serpenyőben illatosra pirított, szeletelt mandulával és egy-egy lecsöpögtetett, félbevágott koktélcseresznyével. 12 muffin lesz belőle.

Stahl konyhája: Tárkonyos gombaleves harcsávalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111124-stahl-konyhaja-tarkonyos-gombaleves-harcsaval.html Stahl konyhája: Portóis muffinhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111124-stahl-konyhaja-portois-muffin.html Stahl konyhája: Lazacos penne zöldségekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111122-stahl-konyhaja-lazacos-penne-zoldsegekkel.html Stahl konyhája: Brokkolis Cézár-salátahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111121-stahl-konyhaja-brokkolis-cezarsalata.html
Stahl JuditStahl konyhájacsokoládéreceptmandulamarcipánmuffin