Mutatós adventi koszorú házilag - Így készítheted el a legegyszerűbben!

karácsony advent koszorú dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi koszorú kötelező eleme az ünnepi dekorációnak. A következő típust tarthatod az asztalon is néhány gyertyával megtűzdelve, de az ajtóra is akaszthatod.

Amire szükséged lesz:

- virágkereskedésekben kapható kétféle drót (az erősebb a kerethez)
- zöld növények a koszorúhoz
- vörösáfonya bogyói
- olló
- ragasztó

Thinkstock
Thinkstock


Így készítsd el!

A koszorú alapjaként dróttal rögzítsd a zöldet úgy, hogy egy kört formáljon. Ha szükséges, ollóval igazítsd formára. Ha kész, piros bogyókkal borítsd be az egész koszorút - vékony drótokkal a koszorú belsejébe vezetheted a bogyók szárát. Ha szár nélküli bogyóid vannak, a drótokhoz is ragaszthatod azokat. Ha szeretnéd, egy piros szalaggal is átkötheted, vagy ezüst spray-vel befújhatod a havas hatás kedvéért.

Plusz 3 pofonegyszerű koszorú

Ha nem kedveled a bogyókat, és elsősorban a klasszikus díszek felé húz a szíved, akkor mi sem egyszerűbb, mint egy fenyőágakkal borított koszorúra néhány mutatós díszt erősíteni. A hobbiboltokban számtalan apró dísz közül választhatsz, melyek fillérekbe kerülnek. Elég néhány fényes papírral borított aprócska doboz, néhány kisebb gömbdísz és egy szalaggal megkötött csengettyű, melyeket ragasztóval vagy vékony dróttal rögzíthetsz a koszorúra, és kész is vagy.

Thinkstock
Thinkstock


Ha a természetes díszeket kedveled, és még visszafogottabb ajtó- vagy asztaldíszre vágysz, az sem baj, ha egyszerű, de szép formájú tobozokat erősítesz a koszorúra. Puritán szépség, négy aranyszínű vagy visszafogott csillámokkal beszórt piros gyertyával ízléses dekoráció.

Thinkstock
Thinkstock


A természet kincsei közül választhatsz natúr színűeket is, ha az illik inkább az otthonodhoz. Ez esetben lapos koszorúalapot szerezz be, mert erre könnyebb lesz ráfektetni a díszeket. Szárított almaszirmokat a hobbiboltban is vehetsz, de magad is száríthatsz almaszeleteket a fűtőtesten - legalább illattal is megtelik a lakás -, ahogy a szárított narancsszeletek elkészítése sem nagy ördöngősség. Néhány további terméssel, magházzal, száraz virágfejjel is gazdagíthatod a koszorú díszítéséhez szánt termések tárát. Ezeket ízlésed szerint rendezgesd el a koszorún erős ragasztó segítségével. Ezután készíts néhány masnit dekoratív szalagból - ehhez a koszorúhoz a textilből vagy zsákanyagból készült típus illik a legjobban -, kösd át őket vékony dróttal, amelynek egyik végét hagyd hosszabbra, azzal tudod ugyanis majd beszúrni a koszorúba a masnit.

Thinkstock
Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.