Látványos karácsonyi fénydekorációk saját kezűleg - Ünnepi ragyogás a lakásban

karácsony ünnep dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonykor előkerülő égősort nem csak a fára teheted fel. Némi rafinériával teljesen új és különleges hangulatot varázsolhatsz a segítségükkel.

Az ünnepi készülődés jegyében már az adventi időszakban elkezdődik a lakás feldíszítése. Sokan a díszekkel nem várják meg a karácsonyfát, hanem egyet-egyet az ablakokra és az ajtókilincsre is felakasztanak. A fénysorokkal már más a helyzet, az a fára való - legalábbis a többség ezt hiszi. Pedig egy kis kreativitással a lakás más pontját is ünneplőbe öltöztetheted velük. Ne várj karácsonyig, ragyogjon már ezen a hétvégén a lakás!

Égősor üvegvázában

Az égőket egy üvegből készült vázába is elhelyezheted, amivel különleges fényformákat hozhatsz létre a váza alakjának függvényében. Igazán meglepő és egyedi dolgokat alakíthatsz ki akkor, ha a váza nem színtelen, hanem például vörös színű, netán több szín keveréke, a formája pedig elszakad a klasszikus váza, esetleg öblös formától. Amellett, hogy új formában használsz fel egy átlagos dekorációs kiegészítőt, igazán trendi kompozíciót hozhatsz így össze.

Thinkstock
Thinkstock

Nem csak a fenyőre

Ha a lakásodban kedveled az igazán egyedi, esetleg meghökkentő kiegészítőket, és karácsonyra is valami szokatlan dekorációt keresel, jó ötlet, ha eltérsz az égősor és karácsonyfa párosítástól. Mi lenne, ha ezúttal az egyik szobanövényt ékesítenéd a fényekkel? Ha például egy megfelelő méretet elért kaktuszt tekersz körbe vele, az eredmény elsőre szokatlan és furcsa lehet, jellegéből fakadóan viszont azt az érzetet kelti, hogy nemcsak benned, de körülötted is mindent eláraszt az ünnepi hangulat.

Asztaldíszként is mutatós

Nem azt akarjuk mondani, hogy az ünnepi asztalt pakold körbe fénydekorációval, hiszen az már könnyen súrolhatná a giccs határát, ráadásul zavaró is lehetne vacsora közben. Ha azonban van a lakásban egy kisebb asztalka - akár dohányzóasztal a nappaliban -, akkor igazán mutatós dekorációt eredményez a ráhelyezett néhány égő pár karácsonyfadísszel párosítva. Ha akarod, mindezt egy megfelelő tálba is teheted, de csak úgy szabadon is különleges éke lehet a helyiségnek.

Thinkstock
Thinkstock

Ablakok hangulatos dísze

Manapság egyre több helyen látni karácsonyi mintákat formázó fénydekorációkat az ablakokban, melyek a külvilág számára jelzik: az ott élők már az ünnepre készülnek. Ennél azonban sokkal egyedibb és hangulatosabb lehet, ha a külvilág helyett inkább a belső térre koncentrálsz. Szerezz be néhány fenyőágat, dekoráld őket az égősorral, és ezzel keretezd az ablakot. Nemcsak kellemes fenyőillat lesz a lakásban, de meghitt, bensőséges és exkluzív megjelenésű dekoráció lesz.

Thinkstock
Thinkstock

Falra, komódhoz, kandallóhoz

Kandalló ugyan nem jellemző a lakásokban, ám ha te mégis rendelkezel ilyennel, ne hagyd ki a díszítés során. Szintén fenyőágakkal párosítva érdemes köré tenni az égőket. Természetközeli, meghitt érzetet kelt majd a nappalidban. Ha azonban nincs kandalló a lakásban, egy megfelelő bútor vagy pult széléhez is illesztheted az ágakat. Jó ötlet a fenyődarabot közepes méretű koszorúvá formázni, és erre helyezni az égősort. Ezt akár egy üres falrészre, akár az ajtóra is teheted. Ugyanezzel a párosítással feldíszítheted a nagyobb méretű üres falrészeket is, csak itt ne koszorú alakban, hanem hosszan, vízszintes vagy akár függőleges irányban tedd fel. Ha optimális helyre rakod, akkor tökéletes keretet adhat az ott elhelyezett bútoroknak.

Thinkstock
Thinkstock


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.