Vállalkozó kismamák: három sikeres magyar anyuka, akitől te is tanulhatsz

vállalkozás kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre később szülünk, egyre rugalmasabbak a munkaadók, egyre több lehetőségünk van, hogy négy-hat órában visszamenjünk dolgozni, a gyerekvállalással együtt járó munkahelyi és karrierválság viszont még így is nagyon sok kismamát érint.

Van, aki ilyenkor jön rá, mennyi időt pocsékolt el, mennyivel többre érdemes és képes, mint eddig. Van, aki csak új kihívásokat keres, és van olyan is, akit a szükség visz rá a változásra. Vállalkozni soha nem volt egyszerű, de jó ötlettel, kitartással és hittel bárkinek sikerülhet. A Life.hu három olyan vállalkozót mutat be, akik karrierjének az anyaság adott új irányt.

Tipp! Exkluzív képek Kiss Ramónáról! Kattints a galériáért!


Hobbiból hivatás: Szarvas Mici



www.szarvasmici.com
www.szarvasmici.com

Még több szeretnivaló miciségek galériánkban. Kattints a képre!

A "miciségek" készítője mindig is varrt, először gyerekruhákat a gyerekeinek, később plüssfigurákat álmodott meg. 2009-ben indította útjára kreatív blogját a játékokkal, két hónappal később pedig már hivatásszerűen készítette a figurákat. Nincs két egyforma lény, aki a kezei közül kikerül, mindegyikben ott lakik egy darabka belőle - nem is meglepő, hogy nehezen ad túl rajtuk, megszakad a szíve, ha meg kell válnia egy-egy aktuális kedvencétől. Annyira benne van ő maga is, hogy már csak ezért sem tudja bővíteni a vállalkozást, rajta kívül nincs még egy Szarvas Mici. Így viszont kicsit többet kell várniuk a megrendelőknek, de az eredmény minden türelmes percért kárpótolja a vevőket.

A készítőt is meglepte, mennyien rajonganak a munkájáért, ez a szeretet pedig hozzájuttatta ahhoz, hogy 2011-ben ő nyerje meg az Év Anyavállalata címet. Aki ezek után azt gondolja, hogy egy ilyen vállalkozás fennmaradásához minimum egy milliomos férjre van szükség, annak eláruljuk, hogy Szarvas Mici élete "Pálja" - ahogy ő hívja - buszsofőrként dolgozik. A vállalkozás pedig körülbelül annyit hoz a konyhára, mint egy nyolcórás adminisztrátori állás. Egyetlen hatalmas különbségről viszont nem szabad megfeledkeznünk: Szarvas Mici sokakkal ellentétben pontosan azt csinálja, amit szeret.

A "miciségekről" bővebben: Szarvasmici.com vagy Facebook.com/Micisegek.





www.bboom.hu
www.bboom.hu

A korábban nemzetközi környezetben dolgozó, három nyelvet beszélő anyukának sem a ruhák beszerzéséről, sem a pénztárgép működéséről nem volt fogalma, amikor megszületett a fejében az ötlet, hogy ő majd felöltözteti a magyar kismamákat. Az sem tántorította el, hogy az ismerősei többsége inkább le akarta beszélni a vállalkozásról. Főleg azért, mert biztos egzisztenciát, fix jövedelmet, szülés utáni hatórás garantált munkaviszonyt, stresszmentes munkahelyi környezetet tervezett otthagyni a "bizonytalanért". Dóra viszont többre, másra vágyott a munkahelyi rutinfeladatoknál, a kalandvágy vezérelte ugyan, de mindig két lábbal állt a földön. A pénzügyekben jártas férje segítségével a 2007 nyarán kimondott elhatározásból 2008 tavaszára valóság lett: megnyitott a b.boom kismamaruhaüzlet, majd a hozzá tartozó webshop is. A vállalkozás azóta az egyik legismertebb hazai kismamaruha-lelőhellyé nőtte ki magát. Olyan ismert magyar anyukák is törzsvásárlóik lettek, mint Jakupcsek Gabriella, Görög Zita vagy Jordán Adél.

Bővebben Dóra vállalkozásáról: Bboom.hu.

Életmódból hivatás: Tolmácsi Ágnes

Tolmácsi Ágnes kisfia - ahogy ő mondja - "bogarászós", "tudóska" típus, akihez hasonló gyereket valószínűleg mindenki tud mondani az ismerősei körében. Az ő kielégítetlen tudásszomja volt az egyik, ami rádöbbentette Ágnest, mennyire kevés helyen foglalkoznak a természettudományokkal úgy, hogy az a 3-10 éves korú gyerekek számára érthető, elérhető és szerethető legyen. Ha ő maga nem lenne aktív környezetvédő, nem érdekelné a természet, nem jött volna a válság, akkor valószínűleg még mindig azon a jól fizető, biztos munkahelyen dolgozna, ahol korábban.

Így viszont 2008-ban megszületett benne a gyerekeknek szóló természet és tudomány témájú szakkörök ötlete, és az erre épülő vállalkozás, amely a Tengerecki Természetismereti Portálon keresztül működik. Itt gyűjtik össze a szülőknek és pedagógusoknak szóló információkat olyan játékokról, kísérletekről, programokról, amelyek közelebb hozzák a természettudományokat a gyerekekhez. A portál mára környezettudatos termékeket forgalmazó webáruházzal bővült, a tevékenységek körébe pedig az alapítványi munka és a szakkörök franchise-zosítása is beletartozik.

 www.tengerecki.hu
www.tengerecki.hu


Bár Ágnes nem tudja, milyen kisgyerek mellett saját vállalkozást indítani - a kisfia 3 és fél éves volt, amikor belekezdett -, mindenkinek a fokozatosságot javasolja. Ő is először hat-, majd négyórás munkára váltott, ahogy kezdett beindulni a portál. Ma már sokkal tudatosabban, összeszedettebben építené fel a vállalkozást, és az idővel is jobban gazdálkodna. Ahogy a többeknél, nála is a férje segített rengeteget - és segít most is, többek között a gyereknevelésben -, nélküle ő is sokkal nehezebben boldogulna.

A Tengerecki Természetismereti Portált itt érheted el: www.tengerecki.hu.

Tipp! Szexi képek Beyoncé-ról! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Kényelmes, divatos kismamanadrágok nagy pocakhozhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20111221-kenyelmes-divatos-kismamanadragok-nagy-pocakhoz.html3 éves kortól kötelező az óvoda - Nagyító alatt az új törvényhttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20111219-3-eves-kortol-kotelezo-az-ovoda-nagyito-alatt-az.htmlImádnivaló gyerekjátékok, melyek a legizgágább gyereket is lekötikhttp://www.life.hu/anyaskodj/20111118-imadnivalo-gyerekjatekok-melyek-a-legizgagabb-gyereket-is-lekotik.htmlVetkőzésből tervezi eltartani gyermekét a magyar sztár?http://www.life.hu/anyaskodj/20111106-vetkozesbol-tervezi-eltartani-gyermeket-a-magyar-sztar.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.