Sosem látott családi fotók a királyi házból a fiatal Erzsébetről és a kisgyermek Károlyról

fénykép II. Erzsébet brit királynő Károly herceg angol királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvan éve uralkodik II. Erzsébet királynő. Nemrég olyan családi fotók kerültek elő a királyi családról, melyeket eddig még nem láthatott a nagyközönség.

A képek a királynő édesapja, Albert György yorki herceg halála után készültek 1952-ben. Bár Erzsébet minden idők egyik legtöbbet fotózott asszonya, ezeket a fotókat ezidáig még nem láthattuk. Kenneth Clayton lehetett az a szerencsés, aki a képeket készítette. A férfi a BBC fotósa volt, amikor 1952-ben a királyi család hivatalos fényképésze, Lindsay Williams felkérte őt, hogy még a koronázás előtt készítse el a képeket a családról amolyan mintaként a koronázás utáni hivatalos képekhez. Claytonnak azt is megszabták, hogy harminc évig hallgatnia kell a képekről. Azért is kellett ezt titokban tartani, mert a fotók készülésekor a királynő még hivatalosan az édesapját gyászolta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Nézd meg galériánkat II. Erzsébetről! Kattints a képre!

A királynő először akkor tekinthette meg a családi képeket, amikor Mr. Clayton a tizenkét fotót albumba rendezett, és 1952 novemberében elküldte Erzsébetnek. A palota imádta a fotókat, és ezt meg is írták a fotósnak, aki annyira meghatódott, hogy hálából eldöntötte, nemcsak harminc évig, de sosem beszél a képekről a királynő iránti tiszteletből. Clayton tizenkét éve hunyt el, a fotókat unokája, Daniel Clayton hozta nyilvánosságra a jubileum alkalmából.

A fotókat itt nézheted meg.

II. Erzsébet még csak huszonhat éves a képeken - tartása már akkor királynői és igazán elegáns volt, öltözete szintúgy -, ez pedig mit sem változott a mai napig, hiszen a királynő megjelenése még nyolcvanöt évesen is kifogástalan.

Károly herceget és Anna hercegnőt is lefotózhatta Clayton - Vilmos herceg édesapja igazán cuki és bájos a róla készült felvételen. A gyerekek is nagyon élvezték a fotózást - az egyik képen még a fotóssal is lefényképezkedtek.

Tipp! Bombaformában a 62 éves divattervező! Kattints a galériáért!


Megvan az ítélet! Két év fogházbüntetés várja Geréb Ágnesthttp://www.life.hu/anyaskodj/20120210-2-ev-foghazbuntetesre-iteltek-gereb-agnest.htmlKülönleges hagyományokkal készül fia születésére a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/anyaskodj/20120208-kulonleges-hagyomanyokkal-keszul-fia-szuletesere-a-baratok-kozt-sztarja-tihanyi.htmlA legjobb weboldalak gyerekeknek - Ahol bátran garázdálkodhatnakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120201-a-legjobb-weboldalak-gyerekeknek-ahol-batran-garazdalkodhatnak.htmlLánya nem hajlandó találkozni az ismert magyar zenésszel - Vajon mi a megoldás?http://www.life.hu/anyaskodj/20120207-lanya-nem-hajlando-talalkozni-az-ismert-magyar-zenesszel-vajon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.