Nagyító alatt: semleges nemű gyerekek - Egyre terjed az új nevelési módszer

nemek kialakulása semleges nevelési módszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sasha Lexton születésénél az orvos valószínűleg közölte a szülőkkel a hírt, hogy kisfiuk született. Ennek ellenére a kicsi édesanyja úgy döntött, hogy semmilyen nemi sztereotípiát nem fog gyermekére erőltetni. Így aztán Sasha ötévesen egészen másként gondolkodik a nemekről, mint kortársai.
Semmi sem lányos vagy fiús



Northfoto
Northfoto

Sasha és édesanyja

Emiatt aztán az iskolás kor eléréséig Sasha semleges nemű gyermekként élte világát, annak ellenére, hogy például a baba-mama foglalkozásokon igencsak idegenül néztek az anyukára emiatt. A kisgyerek otthon ugyanúgy játszik az építőkockákkal, mint a babákkal. Máig mindent kipróbálhat, amihez kedve van, és ami érdekesnek tűnik számára, és ha ez éppen egy rózsaszín hercegnőjelmez, abból sincs probléma. Sasháról képek is készültek a szerelésben, háttérben a boldogan mosolygó anyukájával, s most már videón is elérhető beszélgetésük, melyben a nemi sztereotípiákat ellenzik. A kisfiú nemét csak azért árulták el most szülei, mert az iskolai beiratkozáskor kötelező volt megadni.

Egy anyuka, aki meggondolta magát

Sasha anyukájával ellentétben a szintén ötéves Henry szülei egy ponton gátat vetettek fiuk lányos hajlamainak. A kisfiú harmadik gyermekként érkezett két nővére után, és a szülők szerint emiatt másolta lánytestvérei ruháit és viselkedését. Így Henry, aki szívesen hivatta magát Miss Argentinának és hálóingben aludt - szülei jóváhagyásával, hiszen fiuk csak "kapcsolatot létesít nőies oldalával" -, egy nap arra ébredt, hogy nem engedik lányt játszani tovább. Elvették a hálóingeit, és helyette pizsamát adtak neki, és a hétkönapokban is fiúruhákat kellett hordania. A kisfiú hamar beleszokott az új rendszerbe, és most, hogy iskolás, amúgy is sokkal többet tud arról, miben különböznek a lányok és a fiúk.


Nem: tulajdonság, nem szerep





Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Összességében egy szülő csak egy bizonyos részt képvisel abban, hogy meghatározhassa a gyerek nemi identitását. Ezt alakíthatják máshogy a hormonok, a külső környezet (óvoda, iskola, média), mert a gyerek nem izoláltan nevelkedik.

Egy ideig visszafordítható

Egyes szakértők szerint a semleges neműnek nevelés indította folyamatok 4-6 éves korig még visszafordíthatók, hosszú távon azonban zavarokat okozhat az egyén fejlődésében.


Tipp: Készíts fotókönyvet 3 perc alatt, ingyen! Kattints ide! (x)


8 hónapig nem vette észre, hogy terhes - Íme a tudományos magyarázathttp://www.life.hu/anyaskodj/20120213-8-honapig-nem-vette-eszre-hogy-terhes-ime-a.htmlMegengedhettek magatoknak egy gyermeket? - Így számold ki, hogy reális képet kapjhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120210-megengedhettek-magatoknak-egy-gyermeket-igy-szamold-ki-hogy-realis.htmlKülönleges hagyományokkal készül fia születésére a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/anyaskodj/20120208-kulonleges-hagyomanyokkal-keszul-fia-szuletesere-a-baratok-kozt-sztarja-tihanyi.html3 jóindulatú nevelési hiba, amivel megfojtod a gyereked - Ne túlozd el!http://www.life.hu/anyaskodj/20120131-3-joindulatu-nevelesi-hiba-amivel-megfojtod-a-gyereked-ne.htmlNemi erőszakra és gyilkolásra kényszerítenek gyerekeket - Több millió kiskorú szenved világszertehttp://www.life.hu/anyaskodj/20120131-nemi-eroszakra-es-gyilkolasra-kenyszeritenek-gyerekeket-tobb-millio-kiskoru.htmlAnya, anya és a gyerek - Homoszexuális párok gyermekvállalásahttp://www.life.hu/anyaskodj/20120124-anya-anya-es-a-gyerek-homoszexualis-parok-gyermekvallalasa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.