gyerekkönyv sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen szó színészekről vagy zenészekről, a sztárok időről időre szeretnek megújulni, és egy másik oldalukat megmutatni a közönségnek, esetleg egy egészen új réteget megszólítani. Amikor pedig kissé belefásulnak a stúdiómunkába és a filmezésbe, új terepen próbálják ki magukat.

Írni, rajzolni, festeni kezdenek, és az újfajta önmegvalósítás után frissen, üdén és bátran térnek vissza a harctérre, mert tudják: már a következő generáció szívébe is belopták magukat. A celebek mesekönyvei közül kiválasztottunk néhányat, amelyek többet jelentenek némi plusz bevételi forrásnál, és a szülők éppen olyan sokat tanulhatnak belőlük, mint a gyerkőcök.

Julie Andrews - "Pssszt! Mary Poppins altatja a gyereket!"

Julie Andrews nevét mindenki ismeri, sokunknak ő mégis örökké Mary Poppins marad, és persze A muzsika hangja daloskedvű, jóságos dajkája. Igazán nem meglepő, hogy az Oscar-díjas színésznő egy ilyen karrierrel a háta mögött szívügyének érzi, hogy gondoskodjon azokról, akiket évtizedek óta elvarázsol mesés alakításaival. És mivel filmekben ma már ritkábban tündököl, Nagyon Tündéri Hercegnőről szóló mesekönyvei tökéletes eszköznek bizonyultak. A főként kislányokat megszólító sorozat után a kissrácok is kaptak tőle egy mesét, néhány évvel ezelőtt pedig versekkel és altatókkal, játékos rímekkel és dalokkal jelentkezett, a kötet mellé pedig egy CD is járt azoknak, akik sosem felejtik el: bajban csupán azt kell mondani, hogy "Szuperkálifredzsilisztikexpiálidózus".

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Madonna - A materiális mami meséi

"Mesekönyvet ír Madonna, aki pár éve még szoftpornó fotóalbumot jelentetett meg?" - kaphat a szívéhez bármelyik szülő, aki nem olvasta a szórakoztatóipar királynőjének köteteit. Ám az egykori Mrs. Guy Ritchie akkor fogott neki gyerekeknek szóló könyvek írásának, amikor spirituális tanára azt javasolta neki: foglalkozzon végre olyasmivel, ami nem "csak róla szól". Madonna számára a meseírás az ego sarokba szorításáról szólt, éppen ezért minden egyes történet komoly tanulsággal bír. Angol rózsák című sorozata a barátnők közötti féltékenykedésről és irigykedésről mesél, a Mr. Peabody almái pedig a rosszindulatú pletykák és az ítélkezés fájdalmas következményeit bújtatja három és tizenhárom év közötti gyerekek számára tökéletesen érthető és izgalmas történetbe.

A magyarul is megjelent könyvekben gyakran ősi kabbalisztikus tanmesék újraértelmezett változatai is helyet kapnak. Madonna egy egészen új oldalát mutatta meg a világnak, amikor romantikus, virágos ruhában, szemüveggel az orrán olvasott fel a gyerekközönségnek londoni könyvesboltokban, kötetei pedig nyomban a New York Times sikerlistájának első helyén debütáltak, és több mint félmillió példányban fogytak el világszerte.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Őrülten szexi lett a vadóc énekesnő. Kattints a galériáért!



Whoopi Goldberg - Apáca show junior

Whoopi Goldberg mesekönyvei is arra tanítják a kis olvasókat: legyenek elfogadóak és önzetlenek olyankor is, amikor igazán nehéz. A cukros szilva balerinák egy Harlem szívében működő balettsuliban játszódik, és a kis nebulóknak olyan nehézségekkel kell megküzdeniük, mint például egy új balerina érkezése a háztömbbe. A kis Alexandrea - akit édesanyja iratott be a tanodába - nehezen tartja a lépést a pöttöm profikkal, és mindenkinek lelke rajta, hogy hogyan bánik a zöldfülű, de aranyszívű lánykával. A történet akár az Apáca show gyerekeknek szóló változata is lehet: Alexandrea hamar bebizonyítja, hogy gyakran az a legmenőbb, akit a legnehezebben fogadnak el a környezetében.
A kötet heteken át vezette a sikerlistákat, a kedves kis rajzok pedig - amelyek a könyvsorozat borítóit díszítik - önálló életre keltek, és törölközőkön, tolltartókon, noteszok lapjain kacsintottak az amerikai gyerekekre, és persze a szüleikre is, hiszen a felnőttek is gyakran elfelejtik, hogy senkit sem lehet rákényszeríteni arra, hogy megvalósítsa a saját álmát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jamie Lee Curtis - A babavilág nagy kérdései

Jamie Lee Curtis - akinek híres papája, Tony Curtis révén magyar vér is csörgedezik az ereiben - már mesekönyveinek címét is úgy választja ki, hogy képtelenség legyen elmenni mellette a könyvesboltban. Az Amikor még kicsi voltam - egy négyéves fiatalkori memoárja csak egy a nyolc szellemes olvasmány közül, melyek az óvodás közönséget szólítják meg. Tényleg létezik az emberi faj? című meséje pedig olyan jogos kérdésekre keresi a választ, mint: mikor kezdődött a világ? A szülinapomon? Emellett mókás rímekbe szedve avatja be a legkisebbeket az emberi lét egyszerű és nagyszerű csodáiba. Curtis a kilencvenes évek elején "találta fel magát újra", amikor filmes karrierje már túl volt az első sikerszérián, és nem alakíthatott többé gyilkosok elől rohangáló áldozatot klasszikus horrorfilmekben. A színésznő köteteivel minden idők legsikeresebb celebmesekönyv szerzője lett, a neves Huffington Post pedig felkérte őt egy a nevével fémjelzett rovat vezetésére.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Nagyot hibázott, most az egész világ őt gúnyolja. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.