Beteg gyerekeknek gyűjt játékokat a Telekom a Gyerek Szigeten

PR cikk gyűjtés ajándék gyerekek játék Gyerek Sziget Magyar Telekom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majd 50 kg játékot ajánlottak fel a Gyerek Sziget első hétvégéjének kis látogatói.

A Telekom az idei Gyerek Szigeten is folytatja azt az immáron hagyományosnak mondható akcióját, amelynek során játékokat gyűjtenek rászoruló gyermekek számára. A fiók mélyén, vagy a kamrában szomorkodó régi, de még jó állapotú játékok újra örömet szerezhetnek más gyerekeknek, ezért "Jótékony játékok!" címmel a Telekom ismét meghirdeti a használt játékgyűjtő akciót.

A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtik, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyermekekkel gyermekonkológiai központokban valamint más területeken is, köztük gyermekpszichiátriákon, sebészeteken. A felajánlások felhasználása kétféleképpen történik; egy részük, a plüssök, mesekönyvek, egyéb kisméretű játékok, közvetlenül a beteg gyermekekhez jutnak bátorító céllal (műtétek, nagyobb, félelmet keltő beavatkozások előtt vagy után), vagy vigasztalásképpen olyan gyerekekhez kerülnek, akikkel nem tudnak a kórházban tartózkodni szüleik.

Forrás: HelloHolnap
Forrás: HelloHolnap

A játékok másik része a kórházpedagógiai munkát gazdagítja majd, erre a célra különböző festékeket (tempera, üveg, akril), gyöngyöket, színes ceruzákat, famentes rajzlapokat, mesekönyveket, fejlesztő-, illetve társasjátékokat gyűjtenek a 0-18 éves korosztály számára. A kórházi higiénés körülmények szigorúsága miatt csak kifejezetten jó állapotú felajánlásokat várnak a szervezők. A játékokat a Gyerek Sziget bejáratánál elhelyezett üvegfalú Játékgyüjtőben lehet leadni. A szervezők még három hétvégén (június 9-10., 16-17. és 23-24.) várják az adományokat. A hivatalos átadásra a Gyerek Sziget zárónapján kerül majd sor a Nagyszínpadon.

A Telekom "hello holnap! liget" névre keresztelt több mint 400nm-es területen környezettudatos játékokkal, vetélkedővel, illetve ebben a témában nyújtott élményekkel várja a kicsiket az idei Gyerek Szigeten. Játékos programok, feladatok és kiállítás az újrahasznosítás és az újraalkotás szellemében. A részletes programokról a Gyereksziget honlapján vagy a hello holnap! Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.