Jogos volt a félelem! Veszélyben a 95 éves magyar díva vagyona

vagyon stroke bíróság Gábor Zsazsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átmenetileg Gábor Zsazsa férje a híresség vagyonának kezelője, miután a Los Angeles-i feljebbviteli bíróság szerdán jóváhagyta Frédéric von Anhalt és Francesca Hilton peren kívüli megállapodását: az egykori díva lánya még tavasszal fordult bírósághoz, mert attól tartott, hogy a férj elherdálja a betegeskedő színésznő vagyonát.

A 64 esztendős Hilton keresetében hivatalos személy kijelölését kezdeményezte, hogy vizsgálja meg anyja pénzügyeit, egyúttal kérte a bíróságot, hogy mondja ki azt is, vajon az anyja a leggondosabb ellátásban részesül-e, van-e lehetősége arra, hogy szeretteivel és barátaival találkozzon, és az ő érdekét szolgálja-e anyagi javainak felhasználása. Beadványában arra hivatkozott, hogy Anhalt elmaradt Gábor házának jelzálogrészleteivel, és hétszázezer dolláros kölcsönt vett fel az ingatlan terhére.

Northfoto
Northfoto

Aggodalomra adhat okot, hogy a bíróság a felek előzetes megállapodását jogerőre emelve úgy rendelkezett, hogy további hat hónapig Anhalt marad a hollywoodi sztár vagyonának a kezelője. Szerencsére azonban azt is elrendelték, hogy az Anhalt által hozott pénzügyi döntéseket ügyvédek fogják ellenőrizni és felügyelni - remélhetőleg ez megakadályozza majd abban a 69 éves férfit, hogy Zsazsa vagyonát felélje. Január kilencedikén a testület újabb meghallgatást tart az ügyben, addig Hilton hetente egyszer meglátogathatja az anyját.

A magyar születésű, 95 éves Gábor Zsazsa hosszú ideje ágyhoz kötött betegként él Bel Air-i otthonában. Szélütés miatt csak csövön keresztül tudják táplálni, fél lábát pedig amputálni kellett. Az elmúlt két és fél évben sokszor szorult kórházi kezelésre. A bírósághoz benyújtott orvosi jelentés megállapította, hogy "nem hall és nem is lát jól, kérdésekre sem képes válaszolni".

Az íróként és színésznőként ismert Hilton kapcsolata 2005-ben vált feszültté anyjával a család pénzügyei miatt. Anhalt tavaly 15 millió dollárért kezdte árulni a Bel Air-i ingatlant, és nehéz pénzügyi helyzetükre hivatkozva bejelentette, hogy elárverezi felesége szőrmebundáit is az orvosi számlák rendezésére. Arról a tervéről is beszélt, hogy mesterséges megtermékenyítéssel és béranya alkalmazásával újabb gyermekkel akarja megajándékozni az idős asszonyt.

A 69 éves férfi az egykori díva kilencedik férje. Azt állítja magáról, hogy herceg. Valójában azonban Hans Robert Lichtenberg néven egy rendőr fiaként született Düsseldorfban, majd 1980-ban pénzért örökbe fogadtatta magát az elszegényedett özvegy, Mária Auguszta anhalti hercegnővel (1898-1983). A hercegi dinasztia többi tagja sosem ismerte el valódi családtagnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.