korhatár-besorolás korhatár RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő déltől 12 órára elsötétül az RTL Klub képernyője, a csatorna a médiahatóság által kiszabott büntetést hajtja végre.

A televízió honlapján is tájékoztatja nézőit, mint írják, a Mónika show egy korábbi adása miatt szabták ki rájuk a 720 perces elsötétítést. A műsorfolyam éjfélkor folytatódik. A közlés szerint az RTL Klub megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a 2009. március 2-án sugárzott, Mónika show című műsorszámát nem megfelelő korosztályi csoportba sorolta be, és nem megfelelő időpontban sugározta, továbbá a műsorszám előzeteseit sem megfelelő időpontban tette közzé.

Thinkstock
Thinkstock

Az ORTT még 2009. július 3-án szabta ki a büntetést az RTL Klubra, amely már akkor jelezte, hogy pert indít az álláspontja szerint túlzó szankció miatt. A kereskedelmi csatorna 2009. március eleji délutáni talksow-jában két, szexualitással kapcsolatos témát is tálalt, az ORTT szerint nem megfelelő időpontban és nem megfelelő módon.

Magyarországon különösen az új médiatörvény hatályba lépése óta egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a nem kiskorúaknak való műsort ne sugározhassák olyan időpontban, amikor a kiskorúak is a televízió előtt vannak. Ezen kívül nagyon szigorúan veszik azt is, hogy az efféle szexualitással kapcsolatos témákat érintő műsorokat megfelelő korhatár besorolással lássák el.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.