Kötögetős dekor: készíts képet cérnából!

cérna dísz otthon barkács betű dekoráció lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stringart reneszánszát éli manapság, ami nem meglepő: a szögekből és cérnából készült képek elkészítése nagyon egyszerű, és nagyobb anyagi ráfordítást sem igényel.

Szükséges eszközök:

- 3 vékony parafalap (vagy egy vastag, ha találsz)
- hímzőcérna a kívánt színekben
- papír
- nyomtató
- kisebb szögek
- kalapács
- képtartó
- fehér festék
- kicsi festőhenger

http://honeyandfitz.blogspot.ie
http://honeyandfitz.blogspot.ie

Mielőtt bármibe is kezdenél, döntsd el, milyen mintát vagy szót szeretnél kirakni a szögekkel, majd a cérnával. Ha egy szót választasz, akkor keresd meg a leginkább neked tetsző betűtípust Wordben a számítógépeden, majd a parafalaphoz illeszkedő legnagyobb méretben - a választott betűtípussal - nyomtasd ki. Ha nagy parafalappal van dolgod, a betűket egyesével nyomtasd ki, vágd ki, és ragasztószalaggal illeszd össze. Fektesd a kész sablont a parafalapra, és ha úgy érzed, túl magas vagy túl széles a lap, még most vágd a kívánt méretre.

Ahhoz, hogy igazán látványos legyen a végeredmény, érdemes világos festékkel lefesteni a parafalapot, mely mellett jobban érvényesül a cérna élénk színe. Várd meg, hogy a festék teljesen megszáradjon, majd a lap hátuljára rögzíts akasztót, amivel a falra teheted a képet. Ezután jöhet a munka szórakoztatóbb része.

Szögeket, cérnát a kézbe!

Helyezd a sablont a lefestett, de már száraz felület közepére, majd kezdd el a szögekkel körbeszurkálni. Kalapácsra nem lesz szükség, hiszen a parafa annyira puha, hogy kézzel is könnyedén dolgozhatsz. A betűk belsejéről se feledkezz meg az olyanok esetében, mint az "a" vagy a "b". Ha elkészültél a szögekkel, óvatosan emeld ki a papírsablont közülük, vigyázva, hogy ne mozduljanak el a helyükről.

http://honeyandfitz.blogspot.ie
http://honeyandfitz.blogspot.ie

Ezután már nincs más hátra, mint a cérnával végighurkolni a szögeket. Ezt egyszínű cérnával is végezheted, de akár a szivárvány minden színét is megjelenítheted a képen. Balról jobbra haladj, elsőként azzal kezdve, hogy az első betű tetején lévő szögre kötöd a cérna végét. Ezután képzeletben fekvő nyolcasokat rajzolgatva hurkold a cérnát a szögekre. Ha egy cérnagombolyag elfogy, kösd a következőt a végére, és így folytasd a munkát.
Az elkészült képet ezután bekeretezheted, de önmagában is jól mutat a falon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.